טיפול שיניים בהריון

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

12/05/2000 | 20:06 | מאת: שלומית

אני אשה המנסה להכנס להריון. עשיתי לא מזמן טיפול שורש ועלי להמתין בהמלצת הרופא כחצי שנה עם סתימה זמנית. רק בעוד שנה הורה לי הרופא לשוב ולעשות סתימה קבועה. האם ניתן לטפל בשיניים בזמן ההריון? ואם לא ,האם כדאי כבר עכשיו לעשות את הטיפול לסתימה קבועה. מודה מראש

13/05/2000 | 10:24 | מאת: ד"ר גרינבאום

שלומית היקרה . אינני יודע מה בדיוק עשו לך מתחת לסתימה הזמנית אך אני מניח ש לפחות מוך השן המכיל רקמה עצבית - הוצא כולו ולכן אין מניעה לבצע טיפולים בשן בעודך מנסה להיכנס להריון ללא הרדמה מקומית . רצוי לא קבל טיפול תרופתי כלשהו (כולל הרדמה מקומית ), בעשרת השבועות הראשונים של ההריון שכן תקופה זו הינה רגישה מאוד בגלל השינוים הרבים החלים בה בתפקוד תאי העובר . יחד עם זה ניתן לבצע צילומי רנטגן הכרחיים בכל תקופת ההריון תוך מיגון בסינר עופרת וצווארון עופרת המבטיחים קרינה אפסית באיזור שאינו מוקרן (איזור האגן) . לא רצוי להסתובב תקופה כה ארוכה עם סתימה זמנית מעל שן עם טיפול שורש מכיוון ששן כזו מועדת לפיצוח אם אינה מוגנת בשחזור (כתר או מילואה המגינים על התלוליות ). הייתי ממליץ לך לפנות לרופא השיניים שלך ולשחזר את השן גם אם את עדיין מנסה להיכנס להריון .

מנהל פורום רפואת שיניים