התותבת שלי חופשית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

10/05/2000 | 22:39 | מאת: גבי

מזה 3 שנים שהותקנה בפי תותבת ויטליום חלקית . לאחרונה היא משוחררת וחופשית עד כדי כך שכשאני לועס משהו קשה בצד אחד התותבת מתרוממת בצד שני . מה אתם מציעים לי לעשות ?

10/05/2000 | 22:59 | מאת: ד"ר גרינבאום

קשה לקבוע ללא בדיקה קלינית ולכן אתיחס כללית למקרים כגון זה המוכרים לי מהקליניקה . כידוע לך תותבת חלקית יצוקה נשענת על שיניים וחניכיים כאחת. הגורם לשינוי יכול להיות כנראה ספיגת רכס העצם שידוע שבשנים הראשונות לאחר מסירת תותבת עובר שינויים ניכרים ודורש ריפוד והתאמה של התותבת לשינוים אלו . מן הראוי שתפנה לרופא השיניים שלך לבדיקה - ואם ימצא לנכון יחליט אם יש צורך בריפוד או כל טיפול מתאים אחר.

מנהל פורום רפואת שיניים