סודה לשתיה ושיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

07/05/2000 | 12:58 | מאת: לארה

אני מצחצחת שיניים מדי פעם עם אבקת סודה לשתיה ההרגשה שלי היא שהיעילות רבה יותר מאשר של משחת שיניים רגילה האם זה מזיק? או מסוכן? האם זה יכול בין השאר לסייע להלבין את השיניים ? תודה לארה

07/05/2000 | 23:39 | מאת: ד"ר גרינבאום

לארה שלום .לטווח קצר יתכן ותרגישי שיפור. צחצוח שיניים עם סודה לשתיה יכולה להוסיף חומר שוחק (אברזיבי) לשם שפשוף שכבה עבה מהרגיל בעת הצחצוח ויתכן והיא מסירה שכבת צבע אורגני מן האנמל החיצוני של השן . נוסף לכך הסביבה הנוצרת מפירוק סודה לשתיה היא בסיסית מאוד ולכן מנטרלת לזמן קצר את הפעילות החומצית של תוצרי פירוק הסוכרוז ע"י הפלאק דבר שלכשעצמו גם יוצר סביבה סלקטיבית שונה לחיידקי הפלאק וחיידקי הפלורה בפה ויתכן וסביבה זו אנטיבקטריאלית יותר . לכן יתכן ולטווח קצר מצב פיך משתפר והSTAIN יורד משינייך . לטווח ארוך לא נראה לי שכדאי להשתמש באבקת סודה שכן בכל צחצוח יאבד חומר שן יקר בגלל אברזיה . כמוכן אין ודאות ששיווי משקל חדש של הפלורה בפה בסביבה בסיסית יהיה רצוי יותר . לטווח ארוך מומלץ לצחצח שיניים במשחת שיניים המכילה פלואוריד כדי להפוך את שכבת השן החיצונה לעמידה יותר בפני תקיפת חומצה ובעזרת פעילות אנטיבקטריאלית מתונה תקטין את המרכיב החיידקי הנצמד לשן בפלאק הדנטלי .

מנהל פורום רפואת שיניים