כמה שאלות לאחר טיפול אצל שיננית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

14/12/2016 | 13:14 | מאת: ניר

שלום אני מקפיד ללכת מדי חצי שנה לניקוי אבן אצל שיננית. הפעם הלכתי לשיננית אחרת מתמיד, ולפני הניקוי היא ביצעה בדיקת כיסי חניכיים. היו לי כיסים של בין 1-3, ואת ניקוי האבנית היא ביצעה באמצעים ידניים ולא אולטראסוני. היא אמרה לי שבצמד השיניים הקדמיות העליונות, בחלק הפנימי, יש קו שחור, היא לא ידעה מה זה. (אציין שאני לא סובל מכתמים שחורים בשיניים). 1. מה יכול להיות הקו השחור? והאם זה תוצאה של סדק או משהו אחר? 2. כיסי חניכיים נהיה רק מאבנית או מעוד סיבות? 3. לאחר הניקוי (וכמובן המשך שמירה על היגיינת הפה) הכיסים צפויים להיסגר? 4. מה ההבדל בין ניקוי במכשיר אולטרא סוני לניקוי ידני? 5. האם מברשת בין שינית באה במקום חוט דנטלי או שאין תחליף לחוט דנטלי? 6. ידוע על הקשר בין מחלות סיסטמיות (בפרט מחלה מסתמית בלב) לדלקת חניכיים, האם גם במצב של דלקת קלה ((ג'ינג'יביטיס) יש את הבעיה או שלא? כי הרי כמעט לכולנו יש דלקת קלה עד שלא מגיעים לשיננית להסרת האבנית. תודה

1 הקו השחור נקרא BLACK LINE וזאת הכתמה כתוצאה מפעילות חידקית נורמאלית בפה וזה חסר חשיבות רפואית 2כיס חניכיים עד 3 מ"מ אינו נחשב פתולוגי אלא נורמאלי לחלוטין 3 לאחר הניקוי הכל יחזור לקדמותו 4 רוב השינניות משתמשות במכשיר אולטראסוני ורק לאחר מכן עושות "פיניש" עם מכשירי יד 5הכל לפי העדפת הרופא והחולה (אני מעדיף חוט) 6 המחלה היחידה שיש לה קשר היא סכרת, כמו כן עישון פוגע בחניכיים וגורם לדלקת, לנסיגת חניכיים ולספיגת עצם

מנהל פורום רפואת שיניים