"מלתעות " לו היו לי !

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

13/04/2000 | 07:28 | מאת: חני

מי יכול להתקין לי "מלתעות" ? אני רוצה לסגור את הפה כדי שלא אוכל יותר מדי . האם עלי לפנות לרופא שיניים כללי או לאורטודנט ? רופא השיניים המשפחתי אינו מתעסק בדברים כאלה.

13/04/2000 | 20:21 | מאת: ד"ר גרינבאום

חני היקרה. מה שאת קוראה לו "מלתעות" הוא למעשה טבעות אורטודונטיות קשורות באופן שאינו מאפשר פתיחת הפה . רופא שיניים רשאי לקבע את הלסתות זו לזו רק כאשר יש לכך צורך רפואי הנוגע למקצוע בו התמחה . אין לי כל ספק שקיבוע הלסתות לצורך דיאטה הוא למעשה חריגה מתחום מקצועו של רופא השיניים ועבירה על חוק זכויות החולה ופקודת רופאי השינים . לא ידוע לי מי עוסק בקשירת הלסתות לצורך דיאטה אך יתכן שאם תפני את השאלה לפורום הדיאטה תוכלי לקבל את התייחסות מנהלי הפורום . ככלל קיבוע כגון זה יכול לסכן את חייך בהיותו גורם לכך שבמקרה ויהיה צורך בהחייאה לא ניתן יהיה להכניס לרינגוסקופ וטובוס ללוע שלך על מנת להנשימך . אני מאמין שישנן דרכים בטוחות יותר להורדה במשקלך . אני מאחל לך הצלחה .

15/04/2000 | 18:27 | מאת: ד"ר רונן ר.

חזק ואמץ ד"ר גרינברג מילים כדורבנות...... יש אלפי שיטות להרזיה ......למה כך?

מנהל פורום רפואת שיניים