תותבת חלקית ויטליום ולפלסט

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/02/2016 | 12:05 | מאת: רינה

הרופא הציע לי תותבת חלקית גמישה. רציתי לדעת מה יתרונותיה וחסרונותיה לעומת תותבת ביוגל.

היתרונות הם שהתותבת עשוייה חומר פלסטי ורוד בגוון החניכיים גם הווים עשויים פלסטיק בגוון השן כך שהתותבת משתלבת הרבה יותר אסטטית ובחלק גדול מהמקרים ממש לא מורגשת

16/02/2016 | 16:55 | מאת: רינה

תודה על תשובתך? אבל מה לגבי החסרונות של התותבת. נתקלתי במידע אינטרנטי שהתותובת מסוג זה גורמת לירידת גובה העצם מהר יותר מתותבות אחרות ושלחץ על התותבת בזמן האכילה מתפזר באופן בלתי שווה בגלל גמישותה וזה גורם לכך ששאריות המזון נכנסות בין תותבת ללסת. והאם נכון שאיאפשר לשנות אותה ולהוסיף שיניים עליה במקרה הצורך, אלא עושים תותבת חדשה. ולבסוף? שכשאובחן periodontal disease, לא מומלץ הסוג הגמיש של התותבת. אני מאד מודאגת מכל המידע הזה וזקוקה לחוות דעתך

מנהל פורום רפואת שיניים