צמיחת שיניים אצל ילדים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

09/04/2000 | 23:19 | מאת: קרן אמיר

יש לי ילד בן 7. מאז נפלו לו שיני החלב הקדמיות, לפני כ-9 חודשים, לא צמחו לו שיניים אחרות. האם זה תקין? האם יכול להיות מצב שבו לא צומחות שיניים במקום אלו שנופלות?

10/04/2000 | 00:06 | מאת: ד"ר גרינבאום

קרן היקרה . מצב זה אשר את מתארת הינו מצב תקין ושכיח בגילאי 7 . גיל התחלפות השיניים הקדמיות העליונות המרכזיות הוא 7+- 6 חדשים וגם בגיל 8 לא הייתי מודאג לגבי השיניים הקדמיות התחתונות גם הן אמורות לבקוע בגיל 6 +- שנה וגם בגיל 7 ויותר לא הייתי דואג . קצב התחלפות השיניים די מתאים לגיל ההתפתחות של השלד ופחות לגיל כרונולוגי . תופעה של העדר שיניים קדמיות מרכזיות קבועות היא נדירה ולא הייתי מביא אותה בחשבון עד גיל 9 עד אז דיה צרה בשעתה . מדאיג יותר כאשר סדר ההתחלפות אינו כצפוי כלומר : כששן שאמורה הייתה להתחלף קודם לאחרת שכבר בקעה לפה טרם בקעה אך זה איננו המקרה אותו את מתארת . אם וכאשר לא תיראה בקיעה של שיניים גם בגיל מאוחר מזה שציינתי , עדיין יוכל רופא השיניים המשפחתי שלכם לוודא את מציאות נבטי השיניים וסיבת התעכבותן בצילום רנטגן פשוט .

10/04/2000 | 00:21 | מאת: ד"ר גרינבאום

קרן היקרה .התשובה שהשבתי לך היא כוללנית ואיננה מתייחסת למקרה פרטני. למען הסר ספקות הייתי מבקשך לפרט מעט יותר :על אילו שיניים מדובר קדמיות עליונות או תחתונות ? מרכזיות או צדדיות ? אם תפרטי אוכל להשיב לך תשובה ספציפית . על כל פנים אם הינך מביאה את בנך לפחות אחת לשנה לרופא שיניים יוכל הנ"ל לאבחן את המצב ולהתייחס למצבו הספציפי של בנך .

מנהל פורום רפואת שיניים