לגבי השלמת שן שבורה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

03/08/2015 | 18:18 | מאת: קורל

שלום אני בן 16 ולפני שבוע נשברה לי שן חותכת קדמית, נאמר לי כי השבר בינוני וניתן לתיקון. הזמנתי תור בכללית אבל אמרו לי שלא יתקנו לא את השן אלה הבית ספר שלי יממן תיקון ורק במכון מסוים , הלכתי למכון ותיקנו לי את השן אבל אמרו לי שלעולם לא אוכל לאכול גזר או תפוח רק חתוכים. שמרתי טוב על השן למרות שחשתי בכאבים קלים בעת אכילת לחם , לאחר כמה ימים לאחר צחצוח העברתי חוט דנטלי בעדינות ולהפתעתי הרבה ההשלמה התפרקה עם חתיכת שן נוספת! שמעתי שיש כמה סוגי השלמות- ציפוי חרסינה קומפוזיט וכתר חרסינה. מה ההבדלים בניהם ועל מה אתה ממליץ? האם כללית כן אמורה לעשות לי את הטיפול? תודה רבה.

בדרך כלל ילדים ונערים בגיל בית ספר מבוטחים על פגיעות ותאונות בשיניים בחברת ביטוח שלה יש הסכמים עם מספר מועט של מרפאות שיניים. זה לא נוח בגלל הפיזור המוגבל שלהן ובגלל שכובלים אותך למרפאה מסויימת ולא נותנים לך חופש בחירה לפנות לרופא על פי רצונך !!! בדרך כלל יש אכן מספר אופציות לתיקון השן וזה תלוי גם בצורת השבר. 1. השלמה עם קומפוזיט (וזה מה שעשו לך) 2. חזית מחרסינה (LAMINATE) 3. כתר חרסינה (יש מספר סוגים) אני חושב שהביטוח מכסה רק קומפוזיט באופן כללי, לא משנה באיזה חומר ישלימו את השן, אתה באמת צריך להימנע מלאכול מזון קשה

מנהל פורום רפואת שיניים