משחתץ שיניים לבעיות חניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

03/04/2000 | 22:07 | מאת: גלי

האם יש קונצנזוס כלשהו באשר למשחת שיניים המסייעת לבעיות חניכיים?

04/04/2000 | 06:28 | מאת: ד"ר גרינבאום

גלי היקרה . הקונצנזוס הקיים הוא לגבי העובדות שהסרת הפלאק הדנטלי (רובד השן) מאיזורי השן הסמוכים לחניכיים באופן מכני בעזרת מברשת ואביזרי ניקוי אחרים :קיסמי שיניים ,אינטרפלאק , סופר-פלוס ועוד... משפרת באופן ניכר את מצב הדלקת בחניכיים . משחות שיניים רבות המכילות פלואוריד משפיעות גם השפעה על הפלאק הדנטלי ומקטינים את יכולתו להיצמד לשיניים או מפחיתות את כמות החיידקים בו. משחות אחרות מכילות תכשירים אנטיבקטריאלים שאף הם מחסלים מרכיבים אלו או אחרים בפלאק הדנטלי . ידוע שלקסיליטול המוסף לחלק מן המשחות אפקט אנטיבקטריאלי מתון ותרומה להפחתת הפלאק בדנטלי. ישנן משחות המכילות מרכיבים מחטאים כגון אלכוהול,סודה לאפיה ,או כלורהקסידין גלוקונט שתורמים להפחתת כמות המרכיב הבקטריאלי בפלאק . משחות אחרות מכילות סטרונציום כלוריד ופלואוריד ומפחיתות רגישות של צוור שן חשופה. ככלל הקונצנזוס הוא על השפעת עצם ההיגיינה האוראלית ופחות לגבי משחות השיניים .

מנהל פורום רפואת שיניים