הפטות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

03/04/2000 | 17:33 | מאת: ליאת

שלום, אני סובלת מהופעת הפטות (פצעים לבנים) בחיך הפה בתדירות גבוהה מאד (לא חולף שבוע בלי פצעים וכשהם מופיעים הם מציקים במשך שבוע עד 10 ימים. אני צמחונית וסובלת מחוסר ויטמין B12 - אך למעט זאת מאזן הויטמינים שלי תקין (עפ"י ממצאי בדיקות דם כלליות שביצעתי). התופעה הינה מטרד הגורם לי לאי נוחות רבה. פניתי לרופאים רבים אך נתקלתי בתשובה החוזרת על עצמה לגבי אי וודאות אודות מקור הבעיה וכן היעדר תרופות יעילות לטיפול בה ו/או מניעתה . האם יש בדיקה שתוכל בכל זאת לאתר את מקור התופעה או שאולי ישנו טיפול יעיל כלשהו ???? בתודה .

03/04/2000 | 21:12 | מאת: ד"ר גרינבאום

ליאת היקרה. אני מפנה את תשומת ליבך לעובדה שאין אנו מאבחנים כאן מחלות על פי תיאור הפונים לפורום אלא מתייחסים לתופעות ומפנים את מתרפא לכתובת טיפולית מתאימה . גם במקרה שלך אני מניח שמוטב שתפני לרופא שיניים לאבחון התופעה בפיך או למומחה לרפואת הפה במקום מגורייך .מובן שחסר של ויטמין B12 אינו תורם לבריאות רקמות הפה ומוטב להתגבר על חסר זה בתוספים טבעים (זה עשוי לשפר את מצבך). ישנן סיבות רבות לפצעים בפה :החל מאלרגיה דרך זיהום ויראלי חוזר תופעה אוטואימונית (הגוף פעל נגד רקמותיו) או חלק של סינדרום (תיסמונת ) בו התופעות בפה הן רק חלק או תגובה לפגיעה ברקמות הפה .לחלק מן התופעות ישנו טיפול מלא ולאחדות מהן טיפול מקל . מוטב שאנשי המקצוע אשר נתקלים במחלות פה לעיתים קרובות יאבחנו ויטפלו בך. אשמח לסייע לך ביעוץ אם לא תיפטר בעייתך או לא יוקל לך .

מנהל פורום רפואת שיניים