איזון סגר

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

01/04/2000 | 09:13 | מאת: חני

לאחרונה עברתי סדרת טיפולים במרפאת שיניים שכללה :סתימות כתר וגשר . מיד עם סיום הטיפול הרגשתי שאין לי סגירה רגילה .הרופאים במרפאה אמרו שאני זקוקה לאיזון סגר אצל מומחה לסגר . שאלתי האם לא כל רופא שיניים שמבצע סתימות וכתרים צריך גם לדעת לאזן את הסגר ? אם לא אז לאיזו מסגרת אתם ממליצים לי לפנות לפתרון בעייתי?

01/04/2000 | 13:18 | מאת: ד"ר גרינבאום

חני היקרה. כל רופא שיניים מקבל במסלול הכשרתו את כללי הסגר הפיזיולוגי ואמור לדעת כיצד לחזור אליו כאשר הוא משחזר שיניים . העיקרון הוא לא להיכנס למצבים שאינך יודע לצאת מהם . יתכן וכבר בתחילת הביצוע של השחזורים היה הסגר שלך פתולוגי והוא הונצח בשחזורים החדשים שבוצעו לפי אותו מצב מוצא שהועתק למעבדת השיניים ע"י רופא השיניים שלך . או שבמהלך השחזורים הרבים שבוצעו בפיך נוצרה סטיה מהמצב הרגיל של הסגירה שלך ומכיוון שלא תוקנה -נותרה והונצחה . תיקון יחס בין לסתי נעשה בד"כ ע"י רופא שיניים אשר התמחה בתחום זה - על פי רוב מומחה לשיקום הפה - במקום מגורייך יכול לסייע באבחון וטיפול במידת הצורך. רשימת מומחים בתחום זה תוכלי למצוא באתר של האיגוד לשיקום הפה http://www.dental.org.il/Organizations/shikum.htm ( שבו מצורפת רשימה עדכנית של מומחים בשיקום הפה) . כמו כן תוכלי לבקש מרופא השינים שלך להפנותך לחוות דעת נוספת אצל מומחה אשר הוא מכיר באיזור מגורייך - אני משוכנע שרופאך יסייע לך בכך . אם בכל זאת לא תמצאי מומחה שיפתור את בעייתך תוכלי לפנות למחלקות סגר בשתי הפקולטאות לרפואת שינים בהדסה עין כרם ירושלים ובאוניברסיטת תל אביב ברמת אביב לשם התייעצות .

02/04/2000 | 20:48 | מאת: ד"ר רונן .ר.

עולה מתשובתך שהרופא שהרופא לא היה בסדר ולא ברור משאלת המטופלת על איזה בעיה מדובר.....ומי כמוך חושב בצורה הגונה על המטפלים שביננו

02/04/2000 | 20:45 | מאת: ד"ר רונן .ר.

חני שלום לא ברורה לי בעייתך . האם תוכלי להגדיר אותה בדיוק? אם עשו לך כתרים חדשים ומיד אחרי הטיפול חשת בשינוי הרי שהכתרים החדשים צריכים לעבור התאמה על ידי הרופא שביצע אותם....... איך הדברים מתקשרים לבעיות סגר? אולי בעיות של מפרק הלסת? קליקים ורעשים מפרק הלסת שנמצא ליד האוזניים? אם כך עליך להגדיר את הבעיה בפנינו יותר.

03/04/2000 | 01:17 | מאת: ד"ר גרינבאום

דר' רונן ר. הנכבד . משאלתה של חני ניכר שהיא מופתעת מן ההפניה שלה למומחה לסגר ושואלת אם כל רופא שיניים לא יודע להתמודד עם בעיה זו . בתשובה אני מפרט את הנסיבות האפשריות להווצרות בעיה סגרית שכמובן שמתייחסות לאפשרות תיאורטית ולא למקרה של חני - מכיוון שאין לנו סיכוי לאבחן אותה דרך האינטרנט . כיוון שכך איני מעביר ביקורת על רופאיה שאיני מכיר אותם ונותן לה את הכתובות האפשריות לטיפול בבעיה תוך העדפת הכתובת אליה יפנה אותה רופא השיניים שך חני . אין כאן ביקורת כלפי קולגות אלא התייחסות למקרה כללי ובודאי לא למקרה הספציפי של חני ! אם תצליח לאבחן את בעייתה הסגרית דרך האינטרנט - כל הכבוד לך .

03/04/2000 | 01:17 | מאת: ד"ר גרינבאום

דר' רונן ר. הנכבד . משאלתה של חני ניכר שהיא מופתעת מן ההפניה שלה למומחה לסגר ושואלת אם כל רופא שיניים לא יודע להתמודד עם בעיה זו . בתשובה אני מפרט את הנסיבות האפשריות להווצרות בעיה סגרית שכמובן שמתייחסות לאפשרות תיאורטית ולא למקרה של חני - מכיוון שאין לנו סיכוי לאבחן אותה דרך האינטרנט . כיוון שכך איני מעביר ביקורת על רופאיה שאיני מכיר אותם ונותן לה את הכתובות האפשריות לטיפול בבעיה תוך העדפת הכתובת אליה יפנה אותה רופא השיניים שך חני . אין כאן ביקורת כלפי קולגות אלא התייחסות למקרה כללי ובודאי לא למקרה הספציפי של חני ! אם תצליח לאבחן את בעייתה הסגרית דרך האינטרנט - כל הכבוד לך .

03/04/2000 | 01:30 | מאת: חני

דר' רונן ר. רק אתה תבין אותי . בעקבות הכתר והגשר שבנו לי הרופאים במרפאה בה טופלתי ,התחלתי להרגיש שאני לא מסוגלת לסגור את הפה כמו שסגרתי בעבר ואני מחפשת כל היום מצב שיאפשר מנוחה לשיניים שלי . לא כואבים לי הפרקים ואין שום הפרעות אחרות אבל אני שומעת חריקות בזמן האוכל : חריק חרק ... כאילו שהחרסינה חורקת בכתרים . יש לי את המודלים שהכין רופא השיניים שלי לפי מידות שמדד בפה שלי אם תרצה אוכל צלם אותם ולשלוח אליך בקובץ מצורף את התמונה שלי ואת התמונה של המודלים שלי ואם תרצה גם את העתק צילומי הרנטגן שלי וכך תוכל אולי להגיד לי מה עלי לעשות .

מנהל פורום רפואת שיניים