RE: גשר בשינים ועקירת שן
דיון מתוך פורום רפואת שיניים
ד"ר גרינבויום בוקר טוב: שתי שאלות האחת:לפני כשבועים לאחר עקירת שן 45 שבוצעה בבית חולים החלו אתמול דימומים מעטים, וכן עדין אני חשה בתחושה כעין דקירות קטנות או ליתר דיוק נמלים ותחושת אי נוחות האם זה נורמלי שכן בוצעה עקירה כירורגית ואף בוצעה תפירה קטנה. השניה: רופא שינים אליו הלכתי בהמלצה לאחר עיון בתצלומי צילום הפנורמי וצילומי נשך הסביר לי כי שיני בצד שמאל למעלה "נוגעות" בשינים למטה. ובעקבות כך עקב גילי (33) ומטעמי אסתיקה לא כדאי לי לשים גשר אלא טיפול יותר מורכב (ניתוח?) האם זה הגיוני
בתיה שלום ומועדים לשמחה . !) מוטב שתחזרי למנתח שניתח אותך לביקורת הדימום והכאבים לאחר שבועיים מעקירה כירורגית אינם תופעה רגילה וכדאי להיות בטוחים שהריפוי כצפוי . 2) ייתכן ומדובר בבקיעת יתר של שיני לסת אחת לאחר שבלסת הנגדית לא היו שיניים משך שנים אחדות וכאשר מנסים לבנות מישור סגר הבקיעה מפריעה לשיקום . ישנם מקרים שבהם נאלצים הרופאים לנתח את השיניים עם העצם של הלסת ולהרימן כדי לאפשר מרחב לשיניים המיועדות באורך מלא ובסגר הנכון .ישנם מקרים אחרים בהם יש להאריך כותרת של השיניים שבקעו ולקצר מאוד את כותרתם עד כדי מחצית אורך השיניים .לעיתים השיקום במקרים כגון אלו מצריך טיפולי שורש בשיניים שקוצרו . ההחלטה היא של הרופא המשקם ביחד עם הכירורג והתוצאה תלוייה בנסיונם ומיומנותם של השניים .
אני לא יחולה אני יפה +גשר וזה מחואר ליי בתרוף ואסור להוריד לי את הגשר אוף אני מידבישת בזה אלבי שכבר אני יוריד גשר ושיהיה לי שינים ישרות !!!!