כתר

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

29/03/2000 | 14:44 | מאת: מיכאל

נפלו לי שני כתרים. האם אפשר להדביק אותם חזרה בתודה מראש

29/03/2000 | 19:40 | מאת: ד"ר גרינבאום

מיכאל היקר. כתרים כאשר הם נופלים -בד"כ השן מתחתם עששתית ולכן לא מומלץ להדביק את הכתר לפני פניה לרופא השיניים שביצע את הכתרים שיבדוק את השיניים מתחת לכתרים . אם לא ימצא עששת או צורך בטיפול מכין אחר כגון טיפול שורש או טיפול בחניכיים . סביר להניח שרופא השיניים שלך יחטא את הכתרים וינקה הייטב את משטחי השיניים המושחזות משכבת הפלאק או אי נקיונות אחרים ורק אז יפנה להדבקת הכתרים . לעיתים הדבקה זו תהיה זמנית תחילה מפני שהחניכיים נוטות לזחול כלפי השוליים של הכתר ועלולות להיצבט בין שולי הכתר לבין השן ולגרום לעששת ודלקת בחניכיים מאוחר יותר . הדבקה זמנית יכולה למנוע בעיות כאלה, לדחוק את רקמת החניכיים ולפנות את המקום לדבק הקבוע . יתכן והתנאים של עששת ודלקת חניכיים מחייבים עקירת שן או שיניים או ביצוע שחזורים חדשים . על כך יחליט רופא השיניים במהלך הבדיקה וסביר להניח שיציג בפניך את תמונת המצב :האבחנה ותכנית הטיפול ע"מ שתוכל להגיע להסכמה מדעת. אני מאחל לך הצלחה בטיפול.

30/03/2000 | 14:41 | מאת: ד"ר רונן .ר.

אם כל הכבוד לד"ר ג.,לא נהוג להדביק כתרים ישנים בחזרה. כתרים שנופלים - אין דבק (עדין) החזק בתבל שידביק אותם ........ יש לעשות הערכה מחודשת לגבי הכנת השיניים על הכתרים גם אם אין עליהם עששת או בעיות אחרות ,יש לשקול להכין את השיניים כך שלא ייפלו שוב ולפיכך כנראה שיהיה רצוי להחליפם באחרים.

30/03/2000 | 17:09 | מאת: ד"ר גרינבאום

דר' רונן ר. היקר . התחלפנו בתפקיד ! בשאלה הקודמת טענת אתה שמפתח הוא הדבק ועכשיו אתה סותר את עצמך . הפרקטיקה בשונה מהתיאוריה אותה הנך מצטט מלמדת שחלק מהכתרים ניתנים להדבקה מחדש ורובם מסיבות אלו או אחרות (ראה תשובתי המפורטת ) לא ניתנים להדבקה אלא דורשים החלפה .מובן מאליו שכל מקרה לגופו נשקל -תלוי למשל אם קו הסיום של הכתר תת-חניכי או על-חניכי ומה מידת ההתאמה של משטחי ההדבקה זה לזה .

מנהל פורום רפואת שיניים