.למה צריכים טיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

22/03/2000 | 18:20 | מאת: ביבי

הגעתי לרופא השיניים שלי אמש ללא כאבי שיניים אבל עם חצי שן הרוסה . הרופא בדק את השן ,צילם אותי צילום רנטגן וקבע שהשן מתה וצריך לעשות בה טיפול שורש . ביקשתי שרק יעשה לי סתימה -אבל הרופא אמר שהשן עלולה להתנפח ורק טיפול שורש יכול לפתור את הבעיה . שאלתי :למה בכלל צריך טיפול שורש ?

22/03/2000 | 22:43 | מאת: ד"ר רונן ר.

שלום ביבי! מסיפורך עולה כי השן היתה חצי הרוסה......קשה לדעת את התנאים שרופא השיניים שלך מצא אולם אם לא ניתן לשחזר את השן על ידי סתימה רגילה הרי שיש לכסות בצורה זו או אחרת את השן - בכתר למשל. בשביל לתמוך בכתר יש לבנות את השן בחלקה בעליון ובשל כך בדרך כלל צריך לעגן בצורה טובה את החלק החסר של השן ולכן מעדיפים לבצע טיפול וסתימת שורש ולהשתמש בתעלת השורש כחלל לעיגון הבורג המוכנס לתוכו ומתחבר לחלק שיהי מתחת לכתר ויעזור לאחיזתו. המחשבה היא "begin with the end in mind"

23/03/2000 | 00:21 | מאת: ד"ר גרינבאום

לביבי היקר. אני מצטרף ככלל לדעתו של דר' רונן ר. בנושא השיקום של שן הרוסה למחצה בכתר שמחייב עיגון במבנה על השן שניתן לביצוע רק לאחר ביצוע טיפול שורש בה . יתרה מזאת - מסיפור המקרה עולה שמדובר בשן אשר לדברי הרופא שלך " מתה" כלומר: רקמת מוך השן עברה תהליך של נמק (מות) חלקי או מלא . דבר שלכשעצמו מחייב סילוק הרקמה הנמקית מתוך השן בטיפול שורש (שזו מטרתו) ומילויין ההרמטי של תעלות השורש במטרה להציל את השן מעקירה . מאוחר יותר תעמוד בפניך הברירה בעיצה אחת עם רופא השיניים שלך ומנהל הבנק שלך כיצד לשקם את כותרת השן ואז יתכן והפיתרון הוא או בשחזור (מילואה או סתימה עם או בלי פינים תומכים) או מבנה וכתר .

מנהל פורום רפואת שיניים