שיני חלב ושיניים קבועות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

29/11/2011 | 22:19 | מאת: נורית

1. לביתי בת ה6.5 טרם נפלו שיניים ולא נראה שזה עומד לקרות. האם זה נורמלי? מה גם שבקעו לה 3 שיניים טוחנות קבועות. הערה: שיני החלב בקעו "בזמן". 2. באחת משיני החלב הטוחנות יש נקודה חומה שגדלה לאט ומסביב לה לבן השונה מצבע השן. האם מדובר בעששת? 3. האם מומלץ לבצע לה איטום חריצים? בשיניים הקבועות בלבד? בכל השיניים? בתודה מראש

זמני בקיעת השיניים הם נתון סטטיסטי בלבד, וככזה, יתכנו סטיות לכאן ולכאן. כתם חום שמתרחב משמעותו בסבירות גבוהה עששת ויש צורך לטפל בדבר! רצוי שרופא השיניים של הילדה יחליט על איטום החריצים, אבל, אם הילדה מאחרת בהחלפת שיניים, ושיני החלב תימצאנה בפה יותר מהמקובל, אולי רצוי באמת לבצע אעטום גם של הקבועות אבל גם של החלביות

מנהל פורום רפואת שיניים