ציפוי אמייל

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

19/03/2000 | 11:46 | מאת: גיגי

שלום, רציתי לדעת מהו בדיוק תהליך ציפוי השיניים באמייל ועד כמה הוא יעיל במקרה של נסיגת חניכיים קלה? תודה מראש.

19/03/2000 | 12:14 | מאת: ד"ר רונן ר.

גיגי שלום, הציפוי באמאייל או Porcelain laminate מתאים דווקא במקרים שיש נסיגת חניכיים קלה ואין לכך כל קשר אם ניתן או לא לבצע שיחזור שן בצורה שהוזכרה. את כל הפרטים על יתרונותיהם וחסרונותיהם של ציפויי שיניים ניתן למצוא בשער המידע לרפואת שיניים www.dentalinfo.co.il .

19/03/2000 | 21:11 | מאת: ד"ר גרינבאום

גיגי היקר . ציפוי באמאיל הוא הדבקת חזיתות עשויות מקרמיקה או פורצלן אשר מוכנות במעבדה לפי מטבעים על השיניים הקדמיות על מנת לשוות להן מראה שונה ממראן הקודם . כך אפשר להתגבר על מראה לא אסטטי של השיניים בצבע בצורה ומתאר מבלי לחבל בשיניים בצורה רצינית (ההכנה של שן לקבלת LAMINATE דורשת הורדה מינימלית של 0.5 מ"מ ) כך אפשר לשוות מראה צעיר לאיש אישה ע"י שינוי המבנה של השיניים . וכך אפשר לחפות על נסיגת חניכיים ולשוות לשיניים מראה טבעי כאילו רק בקעו. ההדבקה של חזיתות אלו נעשית באמצעות צריבת השטח החזיתי של השן בחומצה פוספורית 30% וצריבת הפורצלן בחומצה הידרופלואורית כאשר החומר המדביק הוא חומר מרוכב מוקשה על בסיס ביס-רזין וגבישי קוורץ שבעזרתו אפשר ליצור תת גוונים נוספים . לגבי השפעת שחזורים אלו על דלקות חניכיים הרי כמו כל שחזור ישנה נטיה להצטברות פלאק ליד שוליו וזה עלול לגרום דלקות חניכיים שאחת מתוצאותיהן היא נסיגת חניכיים אם לא נשמור על הוראות הצחצוח בקפידה .

מנהל פורום רפואת שיניים