האם אין סכנה בשימוש בגאז צחוק ?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

17/03/2000 | 10:14 | מאת: דודו

אני מטופל זה שנים אצל רופא שיניים של המשפחה שמטפל בכולנו בגאז צחוק . לאחרונה סיפרו לי חברים שקראו באינטרנט על סכנה בשימוש בגאז צחוק . האם זה נכון שיכולים להיכנס תסחיפים של הגאז לכלי הדם במוח ? האם יש דרכים למנוע אותם? האם בכלל השימוש בגאז צחוק בטוח .

17/03/2000 | 10:51 | מאת: ד"ר גרינבאום

דודו היקר. השימוש בגאז צחוק (ניטרוס אוקסיד ) הוא בטוח , כאשר רופא השיניים המטפל יודע את הריכוז המותר של הגאז בתערובת עם חמצן ואת התוויות הנגד של החומר (שהן לא רבות) . מקובל לא לטפל בגאז צחוק בנשים הרות . מקובל גם להיזהר בגאז בחולים עם הפרעות נשימה . גם בחולים פסיכיאטריים מקובל להימנע משימוש בגאז צחוק . מלבד אלו שילוב בין תרופתי עם תרופות שונות הידועות לרופא השיניים אינו רצוי או דורש תיאום עם רופא המשפחה הכללי . השימוש בגאז צחוק כבר למעלה ממאה שנה משיג אלחוש יחסי ע"י הרמת סף הכאב ובכך מסייע להתגבר על חוויית הכאב שעלולה להתרחש במהלך טיפול שיניים .

17/03/2000 | 10:58 | מאת: ד"ר גרינבאום

במאמר המצוטט במגזין של אתר זה בנושא "האם גאז הצחוק בטוח ?" מתייחס המתרגם בטעות לגאז ההליום כאל גאז צחוק . כינוי זה מטעה לכאורה מכיוון שבכל העולם "גאז הצחוק " מתייחס לניטרוס אוקסיד שהוא חומר בטוח מאוד ומשמש לאנלגזיה - רלטיבית ברפואת שיניים .

מנהל פורום רפואת שיניים