האם פרסומת מותרת בתחום רפואת שיניים ?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

15/03/2000 | 20:53 | מאת: דדי

ראיתי בעיתון ושמעתי ברדיו פרסומת של רשת המרפאות של מכבי שירותי בריאות שיניים . היות ובטוח הייתי שפרסום אסור על פי החוק במקצוע רפואת שיניים הופתעתי לשמוע את הפרסומת בנושא מחירי טיפולים אורטודנטים המבטיח טיפול זול ומיטב המומחים מהשורה הראשונה שמטפלים בפציינטים . האם זה מותר ? האם זה נכון ? למה רופאים אחרים לא מפרסמים ?

16/03/2000 | 01:57 | מאת: ד"ר גרינבאום

דדי היקר . פרסומת ברפואת שיניים אסורה על פי החוק על פי פקודת רופאי השיניים . לאחרונה הייתה נטיה לשנות את החוק ולהקל מעט את אפשרויות הפרסום אולם לפי שעה לא צלח הדבר ולגבי רפואת שיניים בלבד ההיסתדרות לרפואת שיניים דורשת שלא יחולו שינויים בחוק . לא כך הדבר לגבי רופאים כללים או עורכי דין ורואי חשבון שלגביהם ישנה נטיה להתיר פרסום ככל העולה על הדעת . לפיכך אסורה הפרסומת בתחום רפואת השיניים בכלל . הפרסום ששמעת ברדיו וקראת בעיתון נעשה על ידי "מכבי מגן " שהיא חברת ביטוח לכל ענין ועליה לא חלות המגבלות של פרסומת למעט אמת בפרסום . חברות ביטוח אחרות מפרסמות אף הן את תכניות הביטוח שלהן אך לרובן אין רשת מרפאות שיניים משלהן ולכן אינן יכולות לפרסם אלא שירותי ביטוח . אם הפרסום של מכבי מגן נראה לך חריג הרי זה נגזר ממצב בו תחת שם זה ישנם שירותי רפואה לפי חוק בריאות ממלכתי,שירותי ביטוח משלימים ושירות רפואת שיניים שניתן מחוץ לסל הבריאות . אגף המכס ומע"מ מנהלים מזה שנים אחדות משפט נגד מכבי שירותי בריאות שיניים בטענה שהינם חברה פרטית ולא עוד שירות של קופת חולים לציבור מתרפאיה - אם וכאשר יסתיים המשפט נדע מה המצב לאשורו ואם יש לגבות מע"מ מלקוחות רשת מרפאותיה של מכבי .

18/03/2000 | 10:54 | מאת: ד"ר גרינבאום

מאותה סיבה של איסור פרסום גם אין שמי המלא מפורט על תשובותי -ע"מ לא לפרסם אותי (פעולה שעשוייה להקנות לי יתרון בתחרות על מתרפאים -אך עלולה לעלות לי ברשיון רופא השיניים שלי ).ישנן תהיות רבות על כללים (דרקוניים לכאורה ) אלו אך בנושא רגיש כזה רק הארגון המייצג את רוב רובם של רופאי השיניים יקבע . לפי שעה בניגוד לשאר בעלי המקצועות החופשיים כולל הרופאים מעדיפים ראשי הסתדרות רופאי השיניים את השארת החוקים המנדטוריים בנושא פרסום על כנם.

מנהל פורום רפואת שיניים