הבהרת שיניים צהובות בלייזר

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

15/03/2000 | 19:14 | מאת: דוד מנחם

שלום האם תוכלו לפרט על השיטות והסיכונים שבהבהרת שיניים צהובות בלייזר? כיצד זה עובד?

16/03/2000 | 01:32 | מאת: ד"ר גרינבאום

דוד מנחם היקר. הלבנת שיניים מתחלקת לרוב לשני סוגי הלבנה : !) הלבנה חיצונית 2) הלבנה פנימית בשני המקרים משתמשים בתמיסות של סודיום פרבוראט או תמיסות מרוכזות של מי חמצן כאשר חום מהווה הגורם המפרק את התרכובות הלא יציבות האלו ומשחרר את החומר הפעיל אשר לרוב הוא חמצן במצב אטומרי או מוליקולה אחרת אשר תביא לפירוקם של חמרי הצבע האורגניים בשן ולהלבנת רקמת הדנטין הספוגית . בתהליך כזה יש ללייזר אפקט מחמם ובכך משפעל שחרור חומר פעיל .כל אמצעי פולט חום יכול למלא כאן את התפקיד לא פחות טוב (מנורה חזקה גוף חימום ועוד) מהלייזר . ידוע שהלייזר גורם לסדקים באנמל של השן ובכך מחליש אותו ופוגם בו ולכן השימוש בלייזר למטרה זו מיותר ואפילו מזיק לטווח ארוך . לעניות דעתי השימוש בלייזר עדיין מחפש תחומים ברפואת שיניים מודרנית וזהו כנראה תחום שאין ללייזר שום שימוש מועיל .

מנהל פורום רפואת שיניים