שאלה
דיון מתוך פורום רפואת שיניים
שלום, מבקשת לדעת האם עגבניה יוגורט ותפוזים הינם קריוגנים?
לקריאה נוספת והעמקה
עגבניה היא קריוגנית ברמה נמוכה היא מכילה פרוקטוז ומעט גלוקוז .יוגורט לא ממותק גם הוא קריוגני ברמה נמוכה הוא מכיל חומצה לקטית ולקטוז שעלולים בתנאים מסויימים . מיץ תפוזים ותפוזים הם קריוגנים יותר מהקודמים מכיוון שהם מכילים ריכוז גבוהד של גלוקוז ופרוקטוז ובנוסף להם גם חומצה ציטרית המצוייה בהם בשפע וחומצה זו ביחד עם החומצות הנוצרות מפירוק הגלוקוז והפרוקטוז עלולים לגרום לעששת .