אפרופו עופרה חזה והעלמת האיידס

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

05/03/2000 | 23:18 | מאת: פיני

אפרופו עופרה חזה והעלמת האיידס , מה הסיכון שלי להידבק באיידס או מחלה זיהומית כמו צהבת B ו- C במרפאת שיניים כאשר החולה אינו טורח לדוו"ח ואפילו מסתיר את מחלתו מהרופא ?

06/03/2000 | 00:23 | מאת: ד"ר גרינבאום

פיני היקר . במרפאות השיניים אשר מקיימות את ההנחיות של משרד הבריאות בנושאי עיקור מכשירים אין נותנים לספק להטעות את הצוות ומעקרים כל אביזר היוצא מפיו של מתרפא אחד באוטוקלאב לפני הכנסתו לפיו של הבא אחריו . אין ולא צריך להיות אבחנה בין חולה איידס לאדם בריא בנקיטת אמצעי הבטיחות והעיקור ולכן תמוהה טענתם של רופאי המחלקה לטיפול נמרץ כאילו לא ידעו ולכן לא נקטו אמצעי מנע . הטיפול בכל מתרפא חייב להתחיל בחיטוי כל התושבות של המנועים בחיטוי כל המשטחים ובכיסוי משטחים אלו בכיסוי חד פעמי .כל יחידות ההינע (מקדחות) ניתנות כיום לעיקור בטמפ. 135 מעלות ובלחץ 2 אטמוספירות משך כעשרים דקות תהליך הקוטל את כל הוירוסים ונבגי החיידקים . כל הכלים ללא יוצא מן הכלל עוברים גם הם עיקור כנ"ל באריזה עם נייר אינדיקטור אשר משנה את צבעו כאשר הכלי סטרילי , תוך עבודה עם כפפות חד פעמיות מסיכות חד פעמיות משקפי מגן מגשים חד פעמיים מוצצי רוק ומזרקי אויר חד פעמיים בפרוטוקול נכון של מיגון מקסימלי בסכר גומי . אם כל האמצעים הנ"ל ננקטים במרפאת השיניים בה אתה מטופל אתה בטוח .

מנהל פורום רפואת שיניים