מברשת שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

25/02/2000 | 11:09 | מאת: גולדה

האם לאחר הגלדת הרפס על השפתיים, יש צורך להחליף את מברשת השיניים? אני משתמשת במברשת מסוג GUM בשל רכות השערות (רכות בהרבה משאר סוגי המברשות) אשר נרכשה בקופ"ח. עדיין לא הצלחתי למצוא אותה בבתי מרקחת במספר ערים מרכזיות. האם ידוע לך היכן ניתן לרכוש מברשות מסוג זה? (או שמא זהו יבוא רק של קופ"ח?). אשמח לקבל תשובה מנהל הפורום. תודה

27/02/2000 | 01:10 | מאת: ד"ר גרינבאום

It is highly recommended to throw away the tooth-brush after a viral infection and even after a bacterial infection so that the infection does not get a recurrency !

29/02/2000 | 14:44 | מאת: גולדה

לגבי מבשת השינים מסוג "GUM" - למיטב ידיעתך, האם ניתן לרכוש אותה באופן חופשי ואם לא על מה היית ממליץ(שערות רכות במיוחד), להוציא oral-b ו- colgate?

01/03/2000 | 21:01 | מאת: ד"ר גרינבאום

לצערי נכתבה תשובתי מלונדון ולכן אחזור עליה בעברית (עד שתהיה לנו מקלדת וירטואלית באתר. מומלץ ואף חובה להחליף מברשת שיניים לאחר מחלה ויראלית כגון הרפס ואף לאחר מחלה בקטריאלית כמו אנגינה ! היות ולא ניתן לעקר את המברשת במעקר חום או אוטוקלאב והוירוסים נשארים על המברשת וכנ"ל גם הנבגים של החיידקים המזהמים ועשויים לגרור זיהומים חוזרים בפרט של וירוסים כגון הרפס שלמעשה אין מתפתחת חסינות נגדם וכמובן לחידקים אלימים הגורמים זיהומים בגרון ובלוע !

מנהל פורום רפואת שיניים