רגישות לזריקות הרדמה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

31/08/2000 | 00:54 | מאת: דרור

ד"ר גרינבאום שלום! קיבלתי את תשובתך שממנה אני מסיק כי המצב בוא אני שרוי לאחר הזריקה הוא ככול הנראה בגלל חרדה מהמחט גם הרופא האישי שלי חשב בכיוון הזה,מהכרותי אנשים אחרים החרדים ממחטים,זריקות ודם ברגע שהם רואים או מרגישים אחד מאלה הרי שהם חשים לא טוב ומתהלפים. אני באופן אישי רואה הרבה דם במצבים שונים קיבלתי זריקות רבות מכל הסוגים כולל זריקות לעין בגלל בעיה. אף פעם לא היתה לי בעיה של חרדה מאלה או סימנים פסיכוטיים. בשיחה שהיתה לי בעבר הרחוק עם רופא שיניים צעיר ששירת איתי במילואים ושסוג התמחותו היה שיחזור שיניים ולסתות הוא אמר לי שמצב כפי שאני מתאר אכן אפשרי ותיאר בפני מצב בוא הזריקה מדי פעם פוגעת בנימי דם מסויימים שעוברים באזור מסוים בראש ואז התפועות הנ"ל אכן קורות. הוא ביקש ממני לעקוב אל האזורים בהם ניתנות הזריקות ושלאחריהן התופעה חוזרת. מאחר והסבר הרופא הנ"ל היה כדרך אגב הרי שלא המשכתי לבדוק את התאוריה שלו בצורה רצינית. בכל אופן גם לא זכור לי האם דיברנו על כך שתגובתי לזריקה יכולה בעתיד להיות מסוכנת או לא? (מה דעתך על כך).

31/08/2000 | 02:09 | מאת: ד"ר גרינבאום

כמו שאמרתי קודם :מן הראוי שתיבדק ביסודיות במרפאת פה ולסת של מוסד רפואי כדי לברר את תגובתך ולהתאים לך חומר או טכניקה של אלחוש מתאימים .כל מה שאמרת יתכן שהוא נכון באופן חד פעמי אך לא ברור לי למה זה קורה בכל פעם שמזריקים לך חומר אילחוש.ולכן כדאי שמומחים יעשו את הבדיקה תחת פיקוח צמוד תוך אפשרות ניטור והחייאה אם חס וחלילה יצטרכו .

מנהל פורום רפואת שיניים