בעיות בעקבות כתרים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

19/02/2000 | 18:47 | מאת: תמי

שלום רב! לפני כשנה וחצי הורכבו לי כתרים ב-9 שיניים קדמיות עליונות. בזמן השחזת השיניים שלי , החניכיים נפצעו מאוד, אך הרופא אמר לי שאחרי הרכבת הכתרים החניכיים צומחות בחזרה ומכסות את הכתרים. בקיצור ,החניכיים לא צמחו ונשאר לי רווח בין הכתרים לחניכיים. מאז ועד היום יש לי ריח רע מהפה לא משנה כמה אצחצח , אני ממש מקפידה לצחצח בקו החיבור שבין החניכיים לכתרים אך כלום לא עוזר. בנוסף לכך, החניכיים שלי כל הזמן אדומות ולעיתים קרובות אף מדממות. אני ממש מיואשת ,אינני רוצה לחזור לאותו רופא השיניים לתיקון הבעיה כיוון שאני לא סומכת עליו מה לעשות?

19/02/2000 | 20:58 | מאת: ד"ר גרינבאום

תמי היקרה ! מפנייתך לא הבנתי אם את רוצה להתלונן על הרופא הנ"ל או רק לנסות לתקן את מצב שנוצר מהתקנת 9 כתרים קדמיים שכנראה לא פתרו את הבעיה שלך אלא אף החמירו אותה . אם החלטת לא לפנות לרופא השיניים אשר ביצע את הטיפול אשר לכאורה לא הצליח (למרות שאני הייתי ממליץ לתת לו הזדמנות להתמודד עם התוצאה ולנסות לפתור אותה ) עומדות לפניך מספר דרכים . האחת לפנות ליעוץ וחוות דעת אצל מומחה לשיקום הפה במקום מגורייך . במידה וחוות דעתו של המומחה תהיה שלילית לגבי הטיפול שבוצע והוא יציע לך פתרון חלופי עם תחזית לתמחיר - תוכלי להפנות את חוות דעתו לרופא השיניים שלך אשר בשיתוף עם ביטוח אחריות מקצועית שלו ינסה לפתור את הבעייה . במידה והבעיה לא מגיעה לפתרון מהיר - עומדות לפנייך אפשרויות אחדות : א) לפנות אל ההסתדרות לרפואת שיניים רח' בר כוכבא 49 תל אביב (אם הוא חבר בה) אשר ועדת האטיקה שלה אמורה לברור בינך לבין הרופא ולהחליט אם וכמה יוחזר לך מן הסכום אשר הוצאת . ב) במידה והרופא אינו חבר בהר"ש (פחות ממחצית הרופאים אינם מאוגדים) נותרת לך האפשרות לפנות לגישור פישור ואו לערכאות משפטיות . ג) במידה ואת סבורה שהרופא שטיפל בך לא נהג כפי שרופא שיניים סביר היה נוהג תוכלי להפנות את תלונתך אל רופא השיניים המחוזי בלשכת הבריאות המחוזית במקום מגורייך בתלונה . אני מאחל לך הצלחה בטיפול בטענותייך .

22/02/2000 | 22:40 | מאת: ד"ר גרינבאום

תמי היקרה! בשולי השאלה שלך ! אם למרות הצחצוח הקפדני שלך הדלקת נמשכת ואיננה נעלמת מסביב לכתרים, יתכן - אם כי נדיר , שהחניכיים שלך רגישות למגע עם שולי המתכת או הדבק או המרכיבים של החרסינה . תופעה זו למרות היותה נדירה מופיעה באחוז מסויים של המקרים בצורת CONTACT GINGIVITIS חניכיים אדומות נפוחות וסובלות מגירוי מתמיד לרוב ללא נוכחות רובד בקטריאלי . תחילה יש לאבחן את התופעה בעזרת ביופסיה (לקיחת דוגמית רקמה ) וכאשר האבחנה ברורה מוטב לברר למי מהמרכיבים הנ"ל הינך רגישה בשילוב עם אלרגולוג (מומחה לאלרגיות ) ואז להחליף את הכתר או ממתכת שונה או חרסינה מאבקת סיליקה שונה אן להשתמש בדבק שונה .הסיכוי הוא גדול ששינוי כל המרכיבים הנ"ל יפחית את התגובה האלרגית שלך . מומחה למחלות חניכיים -פריודונט יכל לסייע באיבחון הבעיה .

20/02/2000 | 14:22 | מאת: ד"ר רונן ר.

במקביל להחלטת הטיפול הבירוקרטי (כפי שמנהל הפורום הסביר) שלהערכתי הוא סבוך וממושך,עדיין את נשארת עם הבעיה החריפה של דימומים וריח רע. עד להחלטתך אצל מי לטפל ,הייתי ממליץ לפנות לפחות לתחזוקת החניכיים באזור המדובר (רופא השיניים שלך,שיננית או מומחה לחניכיים) כדי שלפחות החניכיים ידממו פחות ויקטן הריח הרע מהפה (וזאת מבלי לפגוע בכתרים הקיימים)- יתכן וזאת כל הבעיה???.

מנהל פורום רפואת שיניים