שיקום שן 17 , כאשר יש חשד לטיפול שורש ב 16

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

07/05/2024 | 14:10 | מאת: אילן

שלום, לפני שלוש שבועות השלמתי טיפול שורש לשן 17. כעת דרוש כתר. הרופא המטפל המליץ לעשות את הכתר אך ורק אחרי טיפול שורש לשן 16. בטענה כי הכתר יישב יותר טוב אם יבוצע על שתי השיניים. יש לציין כי איני מרגיש כאבים ב 16. רק כשהרופא מזרים אויר בלחץ, אז אני מרגיש חוסר נוחות. עוד המליץ הרופא, להסתובב בלי כתר כחודש ימים, ואז לחזור לבדיקה נוספת, כי הוא חושב שאבקש לטפל גם בשן 16 עד אז. שאלה: איני רוצה לגעת ב 16 כי אין לי כאבים שם. האם להחליף רופא, ולדרוש כתר על 17? האם נכון להסתובב בלי כתר תקופה כה ארוכה? צילומים: כאן זה לפני טיפול השורש ב 17. על סמך זה, הרופא אמר שצריך טיפול גם ב 16 https://drive.google.com/file/d/1MAyIvAU9Sk-t2uTTVSe5f-RRsWuZoRzR/view?usp=sharing כאן זה אחרי טיפול שורש ב 17. https://drive.google.com/file/d/1fgZZ32U-4w25N3txdsm6bCt0CUmKC6F4/view?usp=sharing תודה.

אני לא רואה על סמך הצילום שום צורך כזה או אחר לבצע בשן 16 טיפול שורש מבנה וכתר.אני גם לא משוכנע שטיפול השורש בשן 17 תקין.... נדרש צילום פריאפיקלי נוסף

08/05/2024 | 09:55 | מאת: אילן

תודה על התשובה! ואם נניח לרגע שהטיפול בוצע טוב, האם יש הגיון בדברים - לחכות חודש ימים, ללכת בלי כתר? האם יש יתרון כלשהו אם עושים את הכתר בשתי שיניים סמוכות בבת אחת?

בעיקרון טיפול שורש "מקצר" את תוחלת החיים של השן. כמו כן במקרה של הטוחנות שלך אין שום יתרון בביצוע של צמד כתרים. יתכן עיכוב בשיקום נובע מרצונו של הרופא להיות בטוח שהכל תקין , או מסיבות אחרות שקשורות בצפיפות יומן הטיפולים שלו

מנהל פורום רפואת שיניים