דחוף - כאב מתחת לשן עם טיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

05/05/2024 | 23:16 | מאת: ליאור

שלום, יש לי שן (מספר 46) עם טיפול שורש + כתר ישנים מאוד (20-30 שנה). לפני כשבועיים החלו כאבים דיי חזקים במהלך כל היום בשן. הכאבים התגברו כאשר דפקתי על השן עם מברשת השיניים. גירגרתי מיי מלח ונמנעמי לאכול בצד של השן ונראה היה שהכאבים עברו. היום שוב נהתחיל כאב - הפעם לא בדפיקה על השן אלא בלחיצה על האיזור מתחת לשן ורק בצד הפנימי. מה יכולה להיות הבעיה? מה עליי לעשות? המון תודה!

06/05/2024 | 00:29 | מאת: ליאור

שוב אני.. רציתי להוסיף שעשו לי צילומי שיניים (פשוטים במרפאה) ולא ראו משהן שיכול להעיד על מקור הכאב

יש אפשרות שיש איזה כשל בטיפול השורש או סדק. נסה להעלות לכאן צילום פריאפיקלי של השן

06/05/2024 | 09:04 | מאת: ליאור

תודה דוקטור. אלה הצילומים האחרונים שיש לי: https://ibb.co/mvzTq10

יש חשד לכשל או סדק בשורש הקדמי של השן. יש לבדוק שם אם אין כיס בחניכיים ולהתיעץ עם מומחה לטיפולי שורש. אם יש סדק השן בסבירות גדולה תלך לעקירה. כמו כן יש חשד לעששת מתחת לסתימה בשן 47

06/05/2024 | 13:27 | מאת: ליאור

תודה על התשובה המהירה! 1) איזה צילומים כדאי לעשות כדי לדעת יותר טוב מה הבעיה ? הרופא בקופה לא היה בטוח אם צילום סטטוס / פריאפיקלי / או CBCT... 2) בגלל שהתורים רחוקים למומחה שורש בקופה - כמה זה דחוף לדעתך (אולי לקבוע בפרטי)? 3) מה כדאי לעשות בינתיים ? הרופא אמר לי שאולי כדאי לקחת אנטיביטיקה (שבוע 3 פעמים ביום) או קורסודיל (גם כאן הוא לא היה בטוח..) המון תודה!!

רצוי לבצע cbct. באיזו עיר אתה גר

אם זה סדק אז לא אנטיביוטיקה ולא קורסודיל יפתרו את הבעיה

06/05/2024 | 15:11 | מאת: ליאור

גר ברמת גן , קופת חולים מכבי יש מקומות עם מכשירים וצילומים עם קרינה נמוכה?

cbct הוא עם קרינה נמוכה. לאחר שתבצע את ההדמיה נסה להיבדק על ידי ד"ר אנדה כפיר בתל אביב

06/05/2024 | 16:07 | מאת: ליאור

תודה שוב! רציתי להוסיף שהכאב בא והולך מזה כמה ימים. כרגע כואב בעיקר כאשר אני נוגע בחיך הפנימי מתחת לשן - מסומן בכחול בתמונה. https://ibb.co/JyjVfML כרגע לא לעשות כלום עד הצילום CBCT ? כמו כן רציתי לשאול - כשצילמתי את הפה ראיתי פתאום בתמונה בפעם הראשונה שיש לי כתמים שחורים על הליח הפנימית (מסומנים בצהוב). מה זה יכול להיות? המון תודה!!

כשאתה עושה cbct תבקש שיעשו גם צילום פריאפיקלי של השן. הכתמים הכהים יתכן והם מה שנקרא אמלגם טאטו מהשחזת השן לכתר

06/05/2024 | 17:50 | מאת: ליאור

תודה. התור שיש לי הוא עוד שבוע וחצי. בגלל שיש לי כאב בחניכיים הפנימיים וקצת נפוח שם האם יכול להיות שיש לי דלקת חניכיים מתחת לטיפול שורש? האם כדאי להתחיל קורסודיל ו/או מוקסיפן בינתיים? אני שואל כי אני חולה לב לאחר 2 התקפי לב ועם 3 סטנטים ולכן בסיכון גבוה יותר . תודה!

כנראה דלקת מסביב לקצה השורש הקידמי. ניתן להתחיל מוקסיפן 500 מ"ג שלוש פעמים ביום. נדרש מרשם רופא

07/05/2024 | 13:34 | מאת: ליאור

תודה שוב על התשובות המהירות! אני ממתין למרשם למוקסיפן פורטה של הרופא. בינתיים הכאב פחת משמעותית אבל יש עדיין רגישות באיזור - אם אני לוחץ עם האצבע או בזמן שתייה של מיים קרים. האם לדעתך יש סיכוי שזה פשוט יעבור או שעדיין כדאי לקחת מוקסיפן בכל מקרה ? (שואל בגלל שיש לי סטנטים למרות שאין בעיות במסתמים)

ליתר ביטחון קח מוקסיפן

07/05/2024 | 15:30 | מאת: ליאור

תודה! בשביל השן (למקרה שאולי יש בעיה) או בשביל הלב (בשביל למנוע סיבוכים)?

גם וגם

07/05/2024 | 16:51 | מאת: ליאור

תודה שוב! (הזמינות שלך והעזרה הם מדהימים) האם כדאי לדעתך לעשות עדיין את הצילום CBCT או לחכות (כי חבל על הקרינה המיותרת)?

היה רצוי להגיע למומחה לטיפולי שורש כבר עם cbct. זה לא הדמית ct רגילה, סאת הדמיה עם קרינה זעירה ביותר

מנהל פורום רפואת שיניים