מנשך לא תקין? ילדה בת 8

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

05/05/2024 | 21:42 | מאת: ענבל

שלום ד״ר אשמח לחוות דעתך.. כאשר הייתי עם בתי בת ה 8 בטיפול אצל השיננית נאמר לי שהמנשך שלה לא ככ תקין.. השיננית ראתה את זה כאשר בתי התבקשה להדק שיניים.. קבעתי תור לאורטודנט. אשמח לדעת במידה והוא אכן לא תקין זה דבר מולד ? נפוץ ? יש לזה השלכות ? וכיצד מטפלים? אציין שלבתי יש מדי פעם גם קליקים בלסת ללא כאב וללא הגבלה בפתיחת הפה בעיקר זה קורה בפיהוק. האם הקליקים קשורים למנשך ? מוטרדת תודה רבה

מנשך לא תקין יכול לנבוע ממספר סיבות, חלקן גנטיות, חלקן בגלל מציצת מוצץ או אצבע עד גיל מאוחר או הרגלים אוראליים שונים.במקום לדאוג יש להתיעץ עם אורטודונט. הקליקים במפרק הלסת יתכן והם תוצאה של הפרעת הסגר.

מנהל פורום רפואת שיניים