רגישות בשן במשך כחודשיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

05/05/2024 | 21:42 | מאת: נאור

שלום, אני סובל מזה כחודשיים מרגישות בשן האחרונה העליונה. זה התחיל כרגישות קלה והיום זה כואב במשך כל היום בעוצמות משתנות, גם ללא מגע קר/חם. רופא השיניים שלי אמר לי שזה כנראה קשור לנסיגת חניכיים, הציע למרוח משחה נגד רגישות וכן לבצע הקצאת שןרשים. המשחות לא ממש עוזרות לי. שאלתי היא, האם נסיגת חניכיים יכולה להסתדר, כלומר חניכיים שנסוגו יכולים לחזןר ולכסות את צוואר השן? מה כדאי לי לעשות על מנת שזה יקרה? האם טיפול שורש או עקירה רלוונטים למקרה של רגישות מתמשכת או שעליי לנסות ולטפל בחניכיים? תודה רבה

השאלה האם מדובר בשן בינה או בזו שלפניה? אם זאת שן בינה אז פשוט לעקור אותה.חניכיים שנסוגו לא חוזרים מעצמם. ניתן בהליך כירורגי קל למשוך אותם חזרה כדי שיכסו מחדש את צוואר השן. הייתי מציע להתיעץ עם מומחה למחלות חניכיים

מנהל פורום רפואת שיניים