חידוש טיפול שורש וטיפול באנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

01/05/2024 | 16:12 | מאת: בר

שלום ד"ר נוימן מה שלומך? ברצוני לשאול אותך בבקשה האם ישנו צורך לקחת אנטיביוטיקה מניעתית מסוג מוקסיפן 2 גרם כל טיפול שיניים במידה ויש לי מטרייה מסוג אמפלצר בלב לאחר צנתור לב לסגירת pfo , עדין דלף בינוני לפני טיפול שיננית נטלתי 2 גרם לפני הטיפול ו4 שעות אחרי היום הייתי בטיפול שכלל פירוק כתר וניקוי של טיפול השורש ללא הרדמה לאחר מכן שם הרופא חומר חיטוי כרגע אני ללא כתר עד הפעם הבאה מדובר בשן עליונה מצד ימין של הפה בפנים למעלה אחת לפני הסוף הרופא ביקש לחזור בעוד שבועיים אך אין צורך לקחת אנטיביוטיקה לפני הטיפול שעשיתי היום מה דעתך על זה ? מתי מחליטים האם צריך לקחת ומתי לא ? ואם לא האם אוכל להקפיד על הגיינה בצורה יסודית בין כל הטיפולים , שטיפות, מי מלח , משחה מסויימת ? תודה רבה על המענה המהיר

אני חושב שליתר ביטחון רצוי לקחת 1.5-2 גרם מוקסיפן שעה לפני הטיפול, ואותה כמות כ3-4 שעות אחרי הטיפול

01/05/2024 | 16:37 | מאת: בר

תודה רבה על המענה המהיר במידה והטיפול היה כבר לפני כ3 וחצי שעות האם עדיין כדאי לקחת טיפול ואם כן באיזה מינון .מה היית עושה ? במידה ולא נלקחה בכלל אנטיביוטיקה מה הסיכונים ? האם אני יכולה להציל את המצב לאחר הטיפול במקרה הנ"ל? ומדוע הרופא לא ביקש ממני לקחת למרות ששאלתי יותר מפעם אחת ? תודה רבה על העזרה

קחי עכשיו שני גרם. יש גישה מחמירה ויש גישה מקלה. אני אוהב את המחמירה...

01/05/2024 | 22:30 | מאת: בר

תודה רבה על העזרה שלך מעריכה זאת מאוד לקחתי 2 גרם בעצתך כ4 שעות לאחר הטיפול מקווה שיהיה בסדר עוד שאלה ברשותך מכיוון שאני נמצאת כרגע ללא כתר עד הטיפול הבא בעוד כשבועיים איזה שטיפות מומלץ לעשות בכדי לשמור על היגיינה ? כפי שאמרתי הכתר שהרופא פירק בשן האחרונה למעלה מצד ימין

קני קורסודיל ג'ל, ועם קיסם ניקוי לאוזנים תמרחי קצת מסביב לשן

מנהל פורום רפואת שיניים