מוקסיויט פורטה לטיפול בשן בינה (ללא עקירה)

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

15/04/2024 | 15:45 | מאת: יעל

שלום, לפני יומיים התחילו לי כאבים חזקים, כולל נפיחות בלחי, במיקום שבו בוקעת לי שן בינה. אני בהריון בשבוע 19 וכשהייתי אצל הרופא הבוקר הוא רשם לי מוקסיפן ושטיפת פה, ללא התערבות ניתוחית להוצאת השן. אמר שהכאב יעבור מאליו. האם זה נכון? תוך כמה זמן? אני מאוד חוששת לקחת את האנטיביוטיקה בגלל ההריון אבל סובלת מאוד ומתעוררת מכאבים בשינה. תודה

נסי לשטוף עם מי פה קורסודיל פעמיים ביום אחרי צחצוח קפדני, או לחילופין למרוח קורסודיל ג'ל על אזור הבקיעה. יתכן וזה מספיק ותוכלי לוותר על המוקסיויט

15/04/2024 | 16:42 | מאת: יעל

תודה על המענה. אשתמש בקורסודיל. באשר לשן עצמה - אפשר פשוט לא להוציא אותה? יכול להיות שהיא תישאר במקומה ורק הכאבים יחלפו? אני לא בטוחה אם הרופא שהייתי אצלו הבוקר לא העלה את רעיון העקירה בגלל ההריון או מסיבות אחרות..

יתכן שבגלל ההריון הוא חושש לעקןר. אם זה לא הרופא הקבוע שלך אז אולי אין לו צילומים של השן כדי לדעת את צורת השורשים. בדרך כלל זה מסתדר עם קורסודיל

16/04/2024 | 00:50 | מאת: יעל

אם זה בסדר, אני רוצה להוסיף שאלה - דחפתי אצבע לאזור הבקיעה כדי למשש את השן ויצאה מן מוגלה צהובה סמיכה. לא בכמויות מטורפות אבל מאז הצהריים עשיתי את זה כמה פעמים וכל פעם הייתה מידה מסוימת של הפרשה כזו. האם זה קשור לדלקת וברור שיקרה, או שמהווה תמרור אזהרה נוסף? תודה רבה

זה קשור לדלקת. נסי לשטוף עם מי מלח פושרים. כפית שטוחה של מלח בכוס מים

מנהל פורום רפואת שיניים