שתלים ודימום מהחניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

02/04/2024 | 09:12 | מאת: עומר

היי ד״ר, כל הפה של אמי עם שתלים. לפני מס׳ חודשים הופיע לה דימום וריח לא נעים מהפה היא פנתה לרופא השיניים שלה שהמליץ להוציא כמעט את כל השתלים מהלסת העליונה (מאחר ויש דלקת) ולהישאר עם תותבת ובינתיים ביצע ניקוי יסודי. מאז אותו ניקוי הפסיק הדימום והריח הלא נעים. היא היתה מאוד מוטרדת מההצעה של הרופא ולכן פנתה ליעוץ של שני רופאי חניכיים בכירים. אחד אמר שהמצב אומנם מאוד לא טוב ויש נסיגת עצם חמורה אבל כל עוד השתלים בפה מחזיקים לא להוציאם והמליץ לדאוג לניקוי נכון של הפה ולהגיע לשיננית מידי 3 חודשים. הרופא השני אמר שבניגוד למה שאמר רופא השיניים שלה ניתן להציל חלק מהשתלים והמליץ לבצע שני ניתוחים בלסת עליונה - ניתוח מטלית בצד אחד וניתוח נוסף בצד השני להוצאת חלק מהשתלים. מאחר והגישות של שני המומחים שונות היא לא יודעת מה כדאי לעשות. האם תוכל להמליץ על רופא מאוד מומחה שאולי יעזור לה לקבל החלטה. תודה מראש, עומר

נסו להיפגש עם ד"ר אלי פרידוולד, ברחוב ויצמן 39 תל אביב. מול איכילוב

מנהל פורום רפואת שיניים