כאב בשן לאחר טיפול שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

25/03/2024 | 00:12 | מאת: עדי

ד״ר שלום רב, ביצעתי טיפול שורש לפני כ 5 ימים. יממה לאחר הטיפול אכלתי מזון קצת קשה (כרוב ומלפפון) והרגשתי כאב חד בזמן הלעיסה במיוחד של המלפפון על השן ובאותו רגע התעוררו כאבים שלא נרגעו עד עכשיו, הכאב מופיע גם בזמן מנוחה (לפני האכילה הזו לא הופיע כאב במנוחה). מאז אוכלת בצד השני של הפה כדי שלא יהיה מגע מול השן של הטיפול שורש. הלכתי לרופא והוא עשה צילום ואמר שהצילום תקין והוא לא רואה בעיה. הרופא נתן ליתר ביטחון מרשם לאנטיביוטיקה. יש לציין שהטיפול שורש לא בוצע ע״י רופא מומחה לטיפולי שורש אך זהו רופא שיניים מאוד מנוסה. רציתי לשאול: 1. תוך כמה זמן האנטיביוטיקה אמורה להשפיע? והאם לדעתך תעזור לכאב מהסוג הזה? 2. כמה זמן יכול להימשך כאב כזה לאחר טיפול שורש? 3. נקבע לי תור לשבוע הבא למבנה, במידה והכאב לא מפסיק האם לדחות את ביצוע המבנה?

1 אנטיביוטיקה אמורה להשפיע תוך 3-4 ימים 2 רגישות למגע ולעיסה חולפת אחרי 7-14 יום. ל 3 לא לבצע מבנה עד שהכאב לא יחלוף

25/03/2024 | 15:00 | מאת: עדי

תודה ד״ר על העזרה והמענה. רציתי לשאול בנוסף: 1. האם נראה לך סביר שאכילה של מלפפון/כרוב עוררה עד כדי כך כאב (מאז עברו 3 ימים והכאב לא נרגע)? 2. האם הכאב יכול להיות מדלקת (הרופא לא ראה בצילום שהאזור מודלק) או שאולי חלילה נגרם סדק בשן? יש לציין שבוקר לאחר הטיפול, לפני שאכלתי את אותו מלפפון כשרק נגעתי עם הלשון באזור השן הרגשתי שהמקום ממש ממש רגיש אבל לא היה כאב בזמן מנוחה. 3. בנוסף לאנטיביוטיקה הרופא המליץ ליטול כדור איבופן 400 לשיכוך הכאבים, אני קצת חוששת מהכדור כי בעבר הכדורים מהקבוצה הזו עשו לי לא טוב ולכן נוטלת רק אקמול. האם האיבופן משמעותי גם לריפוי (להבנתי הוא גם אנטי דלקתי) או שמספיקה האנטיביוטיקה? 4. אני כרגע ביום השני של האנטיביוטיקה ולא מרגישה שיפור. אם לאחר 4-5 ימים של אנטיביוטיקה הכאב ממשיך היית ממליץ ללכת להתייעץ עם רופא מומחה בתחום טיפולי שורש או שהיית ממתין זמן נוסף לראות אולי בכל זאת הכאב יחלוף? מזכירה שהטיפול בוצע לפני 6 ימים והכאבים החלו כיממה לאחר הטיפול… תודה מראש וסליחה על החפירה 🙂

1 יכול להיות שמה שאכלת גרם לסדק או שבר בשן 2 יכול להיות שיש דלקת בקצה השורש אבל אחרי רק שישה ימים לא תמיד רואים דלקת בצילום 3 האיבוברופן אמור לסייע אבל הוא לא קריטי 4 אם הכאב לא חולף אחרי 4-5 ימי אנטיביוטיקה רצוי שיסתכלו על השן ויצלמו אותה. רופא מנוסה או מומחה לטיפולי שורש רפואה שלמה

מנהל פורום רפואת שיניים