היה כאב ואיננו עוד האפשרי???

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

22/03/2024 | 18:40 | מאת: דן

לרופא שלום רב בשן טוחנת תחתונה אחת לפני אחרונה , יש סתימה עם פין (מבנה) . כבר תקופה ארוכה מאד שחצי מהסתימה איננו (החלק בלי הפין).בזמנו אמרו לעזוב אם אין כאב כלל . לפני חודש וחצי , נגסתי במשהו קשה והרגשתי (קליק )כאילו משהו קרה , והשן כאילו לחצה על החניכיים ,רק באכילת דברים קשים . לא היו כאבים מיוחדים והמשכתי לאכול דברים רכים שם . שלחצתי על השן עם האצבע זה הפריע קצת .בתחושה על החניכיים . ורק לילה אחד ! הרגשתי כאבים כל הלילה , =ולמחרת ,עד לפני שבוע הפסקתי לאכול בצד הזה . השבוע התחלתי בלי משים לאכול שם שוב , ולא כואב!! לוחץ חזק עם האצבע על השן לא מרגיש כלום! .כנ"ל גם שנוקש עם השיניים לסת עם לסת . כבר לא מרגיש ?????. שאלותיי: 1) בעוד 10 ימים יש לי תור לרופא ,האם יש צורך ללעוס שם גם דברים קשים ,אחרת הרופא עלול לא לראות מה קרה? ? או זה מיותר? ועלול פתאום שוב להכאיב בלילה ? 2)אם נשאר כך בלי הכאב ואוכל בעדינות שם , יכול לדחות את הביקור אצל הרופא לעוד שבועיים שלושה ?(בזמן נוח יותר) 3) לפי שתיארתי עלול להיות צורך כאן ב"טיפול שורש" .?או זה לא הכיוון כלל .ואין צורך לשריין תור אצל מומחה בכך. 4)תודה רבה מראש לתשובות

אל תדחה את התור שבעוד עשרה ימים. יכול להיות שנגרם סדק או שבר בשן. שן כזאת מלחתחילה עדיף שהיו מרכיבים עליה כתר.כרגע אין צורך לשרין תור לטיפול שורש כי יש מצב שיהיה צורך לעקור אותה

23/03/2024 | 00:44 | מאת: דן

תודה והאם יש צורך לקראת התור אצל הרופא לאכול רגיל שאולי לא יראה מה קרה שם ? או כדאי דווקא להיזהר ולא לאכול שם דברים קשים גם אולי יכאב לחינם, וגם אולי אפשר עוד להציל את השן ולא לשברה עוד? תודה שוב

לא לאכול מזון קשה כי עלול להחמיר את המצב

24/03/2024 | 10:55 | מאת: דן

תודה *אני לא יאכל שם קשה ואשתדל בכלל פחות לאכול שם . 2)אבל כיוון שמחלים מתאונה והאורטופד המליץ לדחות עוד 20 יום את השכיבה על הגב אצל רופא השיניים . לכן שואל האם את המלצת לא לדחות הביקור (בעוד 10 ימים) בגלל שעלול להתפתח כאב פתאומי ? או שאולי יש סיכוי להציל את השן ?ולכן לא לדחות - ואז אשתדל ב"כז לסבול מ כאב גב . מדובר על שאלה משלשום , שאמרת יכול להיות שבר או סדק .....שאלתי הייתה "לפני חודש וחצי , נגסתי במשהו קשה והרגשתי (קליק )כאילו משהו קרה , והשן (שסתימה נפלה בחצייה מזמן)כאילו לחצה על החניכיים ,רק באכילת דברים קשים . היום לא אוכל שם ולא כואב ,ולוחץ עם האצבע על השן וגם כבר לא כואב . תודה רבה שוב

מנהל פורום רפואת שיניים