שן 26 כמה שנים אחרי טיפול שורש ושיקום

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

20/03/2024 | 16:47 | מאת: noa

שלום ד"ר נוימן, שן 26, כארבע שנים אחרי טיפול שורש ושיקום. אני כמה שבועות עם סוג כאב של הפנים באיזור השן, לוחץ לעיתים עד העין. האם יש איזו שהיא בדיקה "ביתית" שאני יכולה לעשות טרום קביעת תור לרופא השיניים, כדי לברר אם יש אכן איזו בעיה בשן זו, או הכאב ממקור אחר?

נקישה על השן גם מהצד וגם לאורך השן על שטח הלעיסה. האם היית מצוננת לאחרונה ?

20/03/2024 | 18:39 | מאת: noa

הייתי מצוננת בהחלט, אך מסופקת אם זה יוצר את הכאב. בהקשה כפי שציינת, יש כאב לגמרי נסבל, יש לי אותה תחושה של כאב נסבל גם בהקשה על שן נוספת שיש בה טיפול שורש (46). (1) זה בכל אופן יש להחשיד לבעיה בשן, גם אם הכאב נסבל? (2)יתכן שזה סדק? זיהום? טיפול השורש בוצע ע"י מומחית עם מיקרוסקופ. (3) רופא לצורך בדיקה יצטרך להוריד את הכתר, או מספיק צילום?

מאחר וגם 46 רגישה אז אני נוטה לשלול סינוסיטיס. בירור ראשוני עושים עם צילום פריאפיקלי של השיניים הרגישות.

20/03/2024 | 19:43 | מאת: noa

ראשית, תודה רבה על המענה. שנית, חייבת לשתף שניסיתי שוב את צורת ההקשה שתיארת, וזה לגמרי יוצר לי כאב לא נפסק בצד הפנים של שן 26. מסקרן אותי (ואפילו קצת חוששת) על מה זה יכול להעיד?

יכול להעיד על בעיה בשן ( בעיה בטיפול השורש או סדק) או דלקת בסינוס כסיבוך מההצטננות

מנהל פורום רפואת שיניים