מכתשית יבשה אחרי עקירת שן בינה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

14/03/2024 | 08:50 | מאת: דני

בוקר טוב ד"ר 4 ימים אחרי עקירת שן בינה כלואה אופקית אבל ללא תפרים ביום הרביעי לראשונה התחיל הכאב וכנראה סובל ממכתשית יבשה בן 30 בריא ללא אלרגיות גובה 1.9 משקל 90 קג 1) בהיעדר האפשרות ללכת לרופא שיניים שימרח חומר הרגעה, האם אפשר להסתפק במשככי כאבים? כרגע לוקח אדוויל 400 גל וטיפות אופטלגין 3 פעמים ביום מכל אחד 2) במידה ויפסיקו להשפיע (בדרך כלל זה קורה אצלי), יעזור לעבור לקומבודקס או רוקסט פלוס עם מרשם? 3) אם כבר ממילא סובל ממכתשית יבשה, אפשר לשטוף קצת עם קורסודיל? 4) בנקודת המגע של החיך עם איזור העקירה נוצה אפטה אחת גדולה שגם מוסיפה לכאב אבל קצת. האם היא מפריעה לתהליך הריפוי של האיזור? מציין שכמעט אחרי כל טיפול שיניים יש לי אחר כך אפטה. 5) אני ישן עם פה פתוח בלילה, ובכללי נושם דרך הפה. יכול להיות שבגלל זה התייבשה לי המכתשית? כי כל הפה מתייבש? בכללי עכשיו כואב לי באיזור העקירה בנשימה חזקה דרך הפה, וגם קראתי בעבר שזה מתכונת לחורים בשיניים. הגיע הזמן לטפל בזה אצל רופא אאג ? 6) כמה ימי סבל נותרו לי מהמכתשת אם העקירה בוצעה במוצאי שבת ? תודה רבה ד"ר רק בריאות והצלחה

14/03/2024 | 08:53 | מאת: דני

מוסיף 7) השן היתה ממש קרובה לעצב, וכואב לי לפעמים ממש כל השיניים בצד הזה ממש חזק. האם זה נורמלי וזה רק בגלל העקירה? 8)הרפא אמר ש 50 אחוז שהיא עשתה חור בשן 37 אם זה רק חור יהיה ניתן לטפל ולהציל את השן ומתי? ןמה אני יעשה אם יתחיל לכאוב החור ועדיין לא יוכלו לטפל ואולי זה יגיע לשורש? תודה הרבה שאלות אבל קצת לחוץ....

14/03/2024 | 08:56 | מאת: דני

הכי חשוב אני עם מוקסיפן ל 7 ימים 3 פעמים ביום אחרי שלפני חודש לקחתי אוגמנטין 5 ימים פעמיים ביום

1 אפשר להסתפק במשככי כאבים ולהמשיך עם מוקסיפן. 2 על האפטה ניתן למרוח oracort E זה מזרז ריפוי ומשכך כאב. 3 קורסודיל מיותר ובכלל אחרי עקירה כל שטיפה מיותרת ועלולה לגרון למכתשית יבשה. 4 מכתשית יבשה חולפת בדרך כלל אחרי כשבוע. 5 ניתן בהחלט לנסות כדורים תחליפיים כמו קומבודקס או רוקסט פלוס. אבל רק במקום. לא ביחד.... 6. כדי להמתין עוד כשבועיים עד לטיפול בשן 37. 7. יכל להיות שמבצקת במקום העקירה יש לחץ קל על העצב וזה יחלוף. הקומבודקס יכול לסייע. רפואה שלמה

14/03/2024 | 09:10 | מאת: דני

תודה רבה ד"ר מתשובה 7 אני מבין שלקומבודקס יש יתרון. אני ינסה היום לקחת רק אותו במקום אדוויל ואופטלגין תודה רבה ממש!!!

מנהל פורום רפואת שיניים