החלמה לאחר עקירת שן בינה כלואה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

14/03/2024 | 07:27 | מאת: אליאנה

שלום, עשיתי עקירה כירורגית של שן בינה כלואה מהלסת התחתונה לפני יומיים. קיבלתי סטרואידים בימים הראשונה ואנטיביוטיקה לשבוע וגם שטיפות לפה. לאחר יומיים מהעקירה הכאבים לא ממש משתפרים (אלא לאחר נטילת משככים). לפעמים אפילו מעירים בלילה. האם מדובר בתופעה נורמלית? מתי אמור להיות שיפור? אציין כי השן לא נעקרה במלואה כי הייתה קרובה מידי לעצב, כך על פי הרופאה שביצעה את הפרוצדורה. היא הסבירה שעקרה רק את הכותרת. האם זה דבר מקובל? האם מדובר בעקירה שהיא יותר ״מסובכת״ להחלמה מאשר אם הייתה מוציאה את כל השן? לפני כעשור עברתי עקירה כזו בצד השני וההחלמה זכורה לי כהרבה יותר קלה… בזמנו הוצאה השן במלואה ולכן אני שואלת על הקשר בין הוצאה חלקית של השן להוצאה מלאה האם יש קשר למשך ההחלמה? תודה רבה ויום טוב

ההליך של חיתוך השן והוצאת הכותרת הוא הליך נכון ומקובל במקרים של שן שקרובה לעצב.אחרי הליך כירורגי יכולים להיות כמה ימים עם כאב ואי נוחות ולא ניתן לצפות כמה זמן זה יקח. השטיפות מיותרות ואף עלולות לגרום לנזק. אם הפסקת את כל התרופות את יכולה לקחת כדור קומבודקס 3 פעמים ביום אחרי קצת אוכל

14/03/2024 | 08:54 | מאת: אליאנה

תודה רבה על התשובה המהירה! :) שאלה נוספת, כרגע אני קצת חוששת לאכול אוכל רגיל ובעיקר אוכלת דברים רכים כמו מרק, שייק ויוגורט. מתי מותר לחזור לאכילה רגילה? ולגבי טמפרטורה של המזון, מתי אפשר לאכול או לשתות אוכל חם? כרגע האמת שאני מרגישה שבכלל לא מסוגלת ללעוס שום דבר…

תמשיכי אוכל רך ופושר עד תחילת שבוע הבא

מנהל פורום רפואת שיניים