הנחיות לאח עקירת שן בינה כלואה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

10/03/2024 | 09:41 | מאת: דני

אשמח להנחיות ברורות לאור הבלבול שקיים בנושא העקירה בוצעה אתמול הלילה שן בינה הפוכה כלואה עם שורשים של פיל. עבר חלק ומהר ובינתיים כאבים סבירים. ללא תפרים ולוקח מוקסיפן 1) מתי אפשר קפה חםםםם? 2) מתי חזרה לשגרה במזון חם וקשה כרגיל 3) מתי אפשר לצחצח כרגיל כולל איזור העקירה 4) מתי להתחיל לשטוף את הפה בקורסידול או מי פה אחר או מי מלח? והאם יותר מפעמיים בום 5) האם יש צורך ללחוץ עם גזה גם אם אין דימום? 6) אני חושש ממכתשית יבשה. כרגע אני רואה את הקריש דם אבל איך אני שומר עליו נקי וסטירילי אם אסור לי לשטוף את הפה? תודה רבה

1 קפה חם ממחר בבוקר 2 רצוי שבוע רך ופושר 3 ממחר לצחצח כרגיל עם מברשת רכה. באזור העקירה בעדינות 4 כל השטיפות מיותרות ולא מומלצות 5 אין צורך בגאזה 6 לא לגרגר ולשטוף כי אחרת קריש הדם ישטף מאזור העקירה ואז תהיה לך מכתשית יבשה

10/03/2024 | 12:53 | מאת: דני

תודה קבה!! אני רגיל לשטוף עם מי פה של ליסטרין מתי אני יכול לחזור לזה? כמו כן יש לי כנראה סתימה בשן 37 ליד השן הנעקרת כמה זמן כדאי לחכות עד לטיפול בה?

לחזור לשטיפה רק בעוד שבוע. לבדוק שבליסטרין אין אלכוהול. לקחת שבועיים פסק זמן עד לטיפול הבא

10/03/2024 | 13:02 | מאת: דני

דר נוימן תודה רבה!!! שבוע טוב וחודש שמח

רפואה שלמה

מנהל פורום רפואת שיניים