סתימות קומפוזיט ………….

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

28/02/2024 | 23:51 | מאת: ד

שלום בעבר שאלתי לגבי סתימות קומפוזיט ואמרת שבסתימות לפי ההרכב אין bpa אבל כשעברתי על המרכיבים שכחתי לשאול לגבי הרכיב הזה ytterbium trifluoride filler consisting of agglomerate 100m particles קראתי שגם הוא רעיל ושהוא מתמוסס במים והפה כל הזמן עם רוק. האם יש סכנה ברכיב הזה?

החומר נועד לאפשר לרופא השיניים לאתר סתימות קומפוזיט בצילום רנטגן. נהוג לחשוב שהוא אינו רעיל לא במיידי וגם לא בשימוש ממושך

29/02/2024 | 17:57 | מאת: ד

תודה על המענה. מה הכוונה בנהוג לחשוב שהוא אינו רעיל? האם עליי להיות מודאג ממנו? זה מטריד אותי נורא, ברמה שאני אפילו חושש לבלוע רוק. בנוסף עלה בדעתי לעשות בדיקת רעילות ברוק בגלל הסתימות שיש לי בפה. האם זה רלוונטי בהקשר של הסתימות?

לא נראה לי שיש לך ממה לחשוש. אם היתה סיבה אמיתית אז ה FDA האמריקאי לא היה מאשר, ולחליפין היו מוגשות תביעות יצוגיות במיליארדים. גם לא יודע אם בכלל ניתן לבצע בדיקות רעילות ברוק . תיידע אותי אם כן

אם אתה כל כך חושש תעשה סתימות חרסחנה

08/03/2024 | 00:28 | מאת: ד

האם ניתן לעשות סתימות חרסינה והאם הן עמידות? לא שמעתי שעושים אותן באופן רגיל. האם מומלץ יהיה להחליף את כל הסתימות? לגבי האישור של FDA, גם סתימות הקומפוזיט מאושרות למרות שיש בהן BPA ואמרת שלא מומלץ שהחומר יהיה בפה.. החומר ytterbium trifluoride מטריד אותי מאוד כי כמו שרשמתי, קראתי שהוא מתמוסס במים והפה מלא ברוק כל הזמן.

סתימות חרסחנה עמידות אלא שהן מאד יקרות והתהליך מצריך מספר פגישות ועל כן הן לא מאד פופולריות

08/03/2024 | 12:54 | מאת: ד

תודה על המענה. האם תוכל לפרט מה שאפשר לגבי החומר שהבעתי חשש ממנו? זה עדיין מטריד אותי..

למיטב ידיעתי אין ממה לדאוג. אם בכל זאת לא שוכנעת ניתן לפנות השאלות לאגף לבריאות השן במשרד הבריאות בירושלים

מנהל פורום רפואת שיניים