אוכל יכול להתקע בחניכיים בעקבות חוט דנטלי?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

28/02/2024 | 15:49 | מאת: עדי

שלום, בין השיניים הקדמיות היה תקוע לי חתיכה קטנה של אוכל או גרגר של תבלין. ניסיתי בעדינות להוציא עם חוט דנטלי, ואני חושב שבטעות דחפתי את זה מתחת לקו החניכיים. ניסיתי אח"כ עוד כמה פעמים להוציא את זה בעדינות אבל אני לא רואה את החתיכה. כן הוצאתי לכלוך, אבל אני לא יודע להגיד אם הצלחתי להוציא את החתיכה שהפריעה לי. האם זה יכול באמת להתקע מתחת לקו החניכיים? אם כן, מה צריך לעשות? האם זה יצא לבד עם הזמן? האם זה יכול לגרום לנזק?

קשה לדעת אם זה יצא מעצמו. אם זה נשאר שם זה עלול לגרום לדלקת חניכיים וגם לנסיגת חניכיים

28/02/2024 | 16:21 | מאת: עדי

אז מה עושים?

הולכים לרופא שיניים שיבדוק

28/02/2024 | 16:27 | מאת: עדי

תודה. האם הוא בודק בצילום או בדרך אחרת? והאם אתה ממליץ ללכת בדחיפות, או שאם לא יהיו תסמינים בשבוע- שבועיים הקרובים אז כנראה שהצלחתי להוציא?

הוא יחטט בעדינות מכל כיוונים. אתה יכול להמתין כמה ימים ולראות מה קורה

28/02/2024 | 16:36 | מאת: עדי

תודה רבה. אם חלילה באמת זה תקוע, אז בימים הקרובים צפויה להתחיל שם אדמומיות? כאב?

יתכן וכן ויתכן ולא

28/02/2024 | 17:03 | מאת: עדי

תודה רבה על התשובות והסבלנות. שאלה אחרונה ברשותך. אני צריך לקבוע תור לשיננית בעוד כחודש בערך. במידה וזה אכן תקוע, הניקוי אצל השיננית אמור להוציא את זה?

אם השיננית מיומנת וזה עדיין תקוע אז היא תשלוף את זה. יש אפשרות להקדים קצת את התור לשיננית?

28/02/2024 | 18:17 | מאת: עדי

תודה רבה אני לא בטוח אם יש תור פנוי אבל אבדוק

מנהל פורום רפואת שיניים