שן בינה מקרין כאב לכתר?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

27/02/2024 | 01:30 | מאת: דני

רק מעדכן שאכן היה חור גדול מתחת לסתימה הבעייתית בשן שליד הכתר. ממש כמעט על גבול טיפול שורש. השן מתחת לכתר כנראה בסדר. ואת השיני בינה לפי הרופא שטיפל בי צריך לעקור את כל ה 4 בבית חולים כי הם ממש על העצב. אני לא טיפוס שמזניח דברים מקווה לעשות את זה בהקדם. כמו שאמרת שיני בינה עושים ביאת מיום בקיעתן עד יום עקירתן.... רק שאלה הרופא היה מאד נחרץ שהשן מתחת לכתר בסדר גמור אחרי שראה את הצילום פנורמי ודפק על הכתר בדק איך הוא יושב ואף ניסה להכאיב עם קור. לעומת זאת עם הבדיקת קור והדפיקה בשן מאחורי הכתר ממש כאב לי. אבל מוזר לי שחור בשן עשה כזה כאב מוזר חד של זרמים חשמליים. היית ממליץ לי בכל מקרה ללכת לעשות סיטי לרבע לסת הזאת לבדוק גם את השן בינה הכי בעייתית לכאורה וגם את הכתר שאכן הכל מתחת לכתר בסדר. כרגע כאבים רגילים לאחריי סתימה עמוקה ולא ממש היה שוב את הזרמים החשמליים האלה תודה רבה ד"ר. מצרף שוב את הצילום שלי https://ibb.co/YD20ps1 https://ibb.co/yVHYN0v

27/02/2024 | 02:00 | מאת: דני

ונשאל זאת כך האם לתת לזה צאנס ולחכות זמן מה לראות שהכאב החזק לא חוזר רק כאב ורגישות סבירים של סתימה עמוקה או לגשת בהקדם לצילום סיטי או פריאפיקלי של השן מתחת לכתר ולא לקחת סיכון לאבד אותה בעקירה תודה ד"ר

לפני העקירה של הבינה התחתונות הייתי ממליץ לבצע ct. לגבי השן עם הכתר, יש לבצע צילום פריאפיקלי

מנהל פורום רפואת שיניים