גשר זמני שבוצע על השיניים לפני עקירה ונעשה גדול

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

23/02/2024 | 18:00 | מאת: אריאלה זילברמן

גשר 3 כתרים בטוחנות. הקבוע חזר למעבדה בשל כשלים לסגור רווחים ועכשיו גם שינה לי צבע שלא לבקשתי, הרופא אמר שזה פיגמנט ??? אף אחד לא ביקש ממנו לשנות צבע או פיגמנט, כפי שראיתי יש פס כהה למטה ממש ברוחב הכתר ולא הסכמתי לקבל את זה והחזירו לי את הזמני שהוא גם שבור וגדול נדחס לשם מזון והחל להיות לי כאבים שם במקום, האם זה יכול להזיק ? מפעם קודמת ששם את הקבוע כאב לי בסוף הגשר והרופא אמר שלא שינה כלום בגשר ושאתרגל? לכאב? האם הלחץ שהוא שם את הגשר ונוגע בחניכיים וחשה כאב נורמלי? זה יתאזן בהמשך ואתרגל לזה?, האם אני צריכה לבקש ממנו צילום של השן האחרונה או המבנה ממה שנשאר שם לוודא ש כל בסדר? האם כל פעם שהוא מוציא עם פטיש את הזמני והקבוע, לא יכול להישבר שם משהו, מה גם שזה לא נעים לי. האם הוא לא אמור לשים לי חומר חיטוי לפני ששם את הגשר והוא רק אומר לי לשטוף? אשמח לתגובה

נסי לקבוע פגישה אצל ד"ר רוני אמיד שיבדוק אותך ויחווה את דעתו

23/02/2024 | 18:15 | מאת: אריאלה זילברמן

היי. אם תוכל טתה להתייחס ולתת דעתך למה שכתבתי אני אסתפק בזה שלפחות יהיה לי כוון. רציתי להגיע אליך, אתה אמרת שאתה לא מקבל והכל בסדר, פשוט שילמתי פרטי והפך להיות סרט

רפואת שיניים אינה רק רפואה אלא גם צרכנות. כלומר את אמורה להיות מרוצה מה"מוצר" שאת מקבלת. מאחר ויש לך השגות שונות, הצעתי שתיבדקי על ידי רופא שיניים מנוסה כדי שתדעי האם התלונות שלך אובייקטיביות, האם ניתן לשפר ולתקן ,ומה לא בסדר. כשאני תריך לענות מבלי לראות את הפה ואת הגשר, אני לא יודע להגיד האם ומה דורש שיפור או תיקון. זה לא כדי להעליב אלא כדי להיות תכליתי. בעיקרון ללכת עם גשר זמני שבור ולסבול מדחיסת מזון זה לא תקין. כשמרכיבים גשר קבוע יתכן לחץ וקצת כאב שאמורים לחלוף תוך כשעה.המכות עם הפטיש עלולות לגרום לסדקים או שברים בשיניים שעליהן יושב הגשר או במיבנים.אין צורך לא בצילום ולא בחיטוי. בעיקרון הבחירה ברופא צריכה להתבסס על קבלת חוות דעת משכנים או חברים שמטפלים אצלו. מקווה שבכל זאת הסאגה הזאת תיפתר לשביעות רצונך.

מנהל פורום רפואת שיניים