שן בינה מקרין כאב לכתר?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

22/02/2024 | 23:04 | מאת: דני

שלום ובכרה ד"R ותודה על הפורום כאב בלסת שמאלית תחתונה. הכאב התבטא בעיקר בכתר שבאותו צד. מין זרמים חשמליים וצמרמורת. לטענת הרופא הכתר בסדר וגורם הבעיה השן בינה . השן קצת בולטת ומין פצע חום ועוד ובל אדום. שבוע לאחר אנטיביוטיקה האדום ירד החום נשאר. היום אחרון לאנטיביוטיקה חזר קצת כאב בכתר ובארובת עין שמאל. לדעת הרופא העצב מוליך כאב מהשן בינה עד כתר והשיניים הטוחנות שהם בריאות לא מתייחסות לכאב. מצורף קישור לי\צילום מהיום. תודה רבה https://ibb.co/YD20ps1 https://ibb.co/yVHYN0v

23/02/2024 | 09:18 | מאת: דני

בוקר טוב. כאב עמום ולא ברור בצד שמאל. לחץ וחוסר נוחות. במידה וזה מחמיר בשבת מה אתה ממליץ לקחת? אולי אפשר להמשיך את האוגמנטין לעוד שבוע או מוקסיפן? לא עשיתי בכלל שטיפות מי פה בשבוע הזה שקלחתי אוגמנטין... תודה

בשן שמאחורי הכתר יתכן ויש חור שמגיע עד העצב. לאבחנה מדוייקת יש לבצע צילום נשך. ובשן שמאחוריה הסתימה לא תקינה, היא צוברת מזון מתחתיה וכתוצאה מכך יתחיל שם חור

23/02/2024 | 12:57 | מאת: דני

תודה רבה ד"ר 1)האם זה אומר שהשן מתחת לכתר אבודה? 2)מה לגבי השן בינה שבאותו צד? צריך לעקור כרגע או סובל דיחוי?

שן הבינה אולי לא דחוף אבל רצוי לעקור גם אותה וגם את העליונה. כדי לעשות אבחנה מדוייקת לשן עם הכתר יש לבצע צילום פריאפיקלי של השן

מנהל פורום רפואת שיניים