המשך לתשובת הרופא דחיפות טיפול

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

18/02/2024 | 16:05 | מאת: דן

תודה לתשובתך . 1)שאת כותב "יתכן שחלק מהשן נשבר ונשאר תקוע בחניכיים. תמשש עם אצבע ותראה" מה אני צריך לראות ??להרגיש ? ?? אנא פרט .משחק עם הלשון שם לא מרגיש חדות או משהו שונה 2) שבועיים כמעט לאחר התחושה שכאילו השן נכנסה לחניכיים באכילת ירק קשה מה שאני מרגיש היום-זה דוגמה : באכילה של תפוח =,נזהר , שאוכל עם הקליפה מרגיש שהשן כאילו נדחפת קלות על החניכיים ושמגיע לחלק בלי הקליפה לא מרגיש כלום אוכל רגיל. גם באכילת אוכל מבושל וסלט רגיל כמעט! לא מרגיש . בחום וקור מה ההבדל אם זו בעיה של חניכיים או שיניים כי בשניהם יש תחושה .רופא אמר לי פעם את ההבדל -לא זוכר .זמן הכאב ? תחושה שונה?? 3)שאלת הדחיפות הייתה לגבי , מה אני ! יכול להרגיש שדחוף?אני מקווה שאוכל לאכול בזהירות שם ולהחזיק לחודש חודשיים עד לטיפול -מקובל? 4)אני אוכל בעיקר אוכל חי .את אומר אסון אוכל קשה ,תגדיר = אגוזים מותר?לרסק את הירקות הקשים(לחתוך לדק)גזר סלק ?ואז אפשר ?בלי אסון 5)תודה

כששמים אצבע על שטח הלעיסה ומנדנדים יכולים להרגיש אם השן יציבה או שישנה דופן שזזה. התחושה כאילו השן נדחפת פנימה יכולה להעיד שיש שבר והחלק השבור הוא זה שנדחף לחניכיים שן עם סתימה שבורה או עם שבר יכולה להיות רגישה לשינויי טמפרטורה ולמתוק. היות ולא ראיתי או בדקתי את השן אין ךי דרך לנחש אם דחוף או ךא. כאב מרמז על דחיפות. אגוזים ושקדים שלמים הם מתכון לשבירת שיניים .כשאתה לועס אתה מפעיל כוח של70-100 קילו. לפעמים השקד או האגוז נשברים ולפעמים השן.... ירחות חיים כמו גזר סלק קולורבי וכד יש לרסק

18/02/2024 | 17:59 | מאת: דן

השן יציבה כמו סלע איתן לא זזה ואם אני משווה לתמונות לפני שנתיים אין שינוי. שאני לוחץ עם האצבע על השן , חזק כלפי מטה ! הלסת יורדת והשן לא זזה . אבל אחרי כל הלחיצות שעשיתי ,מרגיש משהו שהציק מתחת לשן לכמה שניות. 2)יש לי נסיגת חניכיים וקור ופרי מציקים לי לפעמים בכל השיניים ,כך שזה לא יכול לתת לי להבדיל . לכן שאלתי . 3)האם יכול להיות שכאב בשן התחתונה יכול להרגיש את הכאב גם בשן מולה למעלה ? 4)תודה

מנהל פורום רפואת שיניים