צחצוח מעט אגרסיבי ונסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

17/02/2024 | 13:50 | מאת: מורן

שלום. צחצחתי אתמול את שיניי במברשת שיניים רגילה, לא חשמלית. בגלל שאכלתי מאכלים מעט דביקים, יצא שהצחצוח שלי היה מעט אגרסיבי וחזק מהרגיל. לא ברמה מוגזמת לחלוטין, אך קצת מעל ההממוצע. יש לי שן טוחנת שעברה טיפול שורש והושם בה מבנה וכתר. (לפני כ3 שנים). עקב אותו צחצוח שמתי לב שיש מעט אודם בחניכיים מתחת לאותו כתר, וכמו כן מין נקודה כמו ראש של עט שבה יש כמו נסיגה של החניכיים וכאילו רואים יותר את הכתר בנק' הזו (כלומר בנק' הזו הכתר "יורד" למטה, נראה יותר מאשר בשאר חלקי השן). השאלה שלי היא: האם צחצוח כזה עלול לגרום לנסיגה כזו? והאם זה יסגר מעצמו עם הזמן במידה ואהיה עדינה באותו אזור? יכול להיות שעשיתי נזק לכתר/לדבק של הכתר?

לא סביר שזה נגרם מהצחצוח. מכל מקום יש לצחצח במברשת רכה ובעדינות. אגרסיביות גורמת לנזקים גם לאמאייל של השן וגם לחניכיים

18/02/2024 | 12:12 | מאת: מורן

תודה ד"ר. האם מותר להשתמש במברשת שיניים חשמלית על כתרים? אני פשוט לא באמת יודעת אם אני יכולה להתייחס לכתר כשן רגילה או לא. כמו כן אשמח לדעת אם חניכיים שנסוגו בגלל שפשוף או חבלה יכולות לרפא את עצמן?

אפשר בחשמלית גם על כתרים. רק רופא שראה את הפה יוכל להבין למה יש נסיגת חניכיים ואם זה יתרפא מעצמו. מי שלא ראה , כמוני, לא יכול לדעת

מנהל פורום רפואת שיניים