נקודה לבנה קטנה לאחר השתלת עצם

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

09/02/2024 | 21:00 | מאת: חיים

שבת שלום.שבוע שעבר עברתי הרמת סינוס והשתלת עצם באזור שיניים 26 27 שמתי לב שבאיזור 27 ישנה נקודה לבנה קטנה אני לא נוגע או מחטט רק דואג שזו לא עצם ומקווה שזה חניכיים שירפאו.מה לפי דעתך המקצועית ולפי הזמן שעבר יכול להיות??? בנוסף כיסוי (כיפת)שתל 27 לא נקי ומבריק כמו 26 הוא מחוספס כמו דמוי אבנית.....??? עדיין עם תפרים שאמורים לרדת רק ב20 לחודש.

אם הנקודה הלבנה רכה אז זה חניכיים ואם קשה אז אולי קצה עצם. יכול להיות שעל הכיפה של 27 יש קצת שאריות של תחליפי עצם בהם השתמשו

10/02/2024 | 12:05 | מאת: חיים

תודה על התשובה המהירה והמספקת.מעדכן שקמתי בבוקר והחומר הלבן נעלם מכיפת השתל לחלוטין ועכשיו זה נראה תקין במידה ויש קצה עצם ובתקווה שלא מה עושים?.שאלה נוספת ברשותך.אני שם לב שכל האזור עדיין רגיש מאוד החניכיים רכות מאוד בעיקר באזורי העקירות ב26 28.אני אמור להוציא תפרים רק בעוד 10 ימים ולא מעיז לאכול באזור כי זה כואב.האם יש לדאוג מקצב ההחלמה?ומתי לפי נסיונך האזור משתקם לאחר טיפול מקיף כפי שעברתי? שוב תודה לך דוקטור נוימן

אם יש טיפת עצם משייפים במקדח בשתי שניות. מאד פשוט ולא כואב. החלמה מניתוח כזה לוקחת כמה שבועות . יש להשתדל לא ללעוס בצד הזה ולהימנע מאוכל קשה כדי לא לפצוע את המקום. רפואה שלמה

10/02/2024 | 12:37 | מאת: חיים

תודה רבה על הכל שבת שלום ורק בריאות.

מנהל פורום רפואת שיניים