שתל מכוסה בחומר לבן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

04/02/2024 | 16:58 | מאת: אברהם

שלום דר נוימן.לפני כשבוע עברתי השתלת עצם ושתלים בשיניים 26 27 כולל הרמת סינוס סגורה.התבקשתי לא לצחצח באיזור המטופל עד הגעת הוצאת תפרים בעוד כ 10 ימים.לבנתיים אני רואה ששתל 27 מכוסה בחומר מחוספס לבן דמוי אבנית או שמא משטיפות מי המלח.איני יודע מה זה והאם זה יכול לפגום באיכות הטיפול.הרופא המטפל לא בארץ כרגע ואולי בכלל צריך לנקות בעדינות עם מברשת.כמו כן יש מן כאבים קלים משכיבה לקימה וגם כאשר מתהפך במיטה ויורד מדרגות מכיוון הטיפול.נפיחות קלה באיזור לחי שמאל שירדה משמעותית מיומיים אחרי הניתוח, וחניכיים די רכים.אשמח לעזרה כלשהי בכיסוי השאלות.מקווה שלא העמסתי במידע. תודה רבה על תשומת הלב.

יכול להיות ויש איזו דלקת בסינוס. יש לקחת שבוע אנטיביוטיקה וגם כדורי nussidex. יתכן והחומר הלבן הוא שאריות תחליף עצם שבו השתמשו.תשתדל להיזהר כשאתה מקנח את האף

04/02/2024 | 17:27 | מאת: אברהם

תודה רבה על המענה המהיר. לגבי החומר הלבן האם יורד לבד או שמא עליי לעשות פעולה כלשהי? לגבי הרגישות בסינוס נזכרתי שעקרתי לפני מספר שניםמאת שן 17 וגם חוויתי תופעה זו אפילו שכשבועיים ובסוף חלף.הטענה של הרופא רגישות מאזור אתר הניתוח. שוב תודה לך.

אין מה לדאוג מהחומר הלבן. כמה שפחות תחטט שם ככה יותר טוב

מנהל פורום רפואת שיניים