חידוש טיפול שורש בשן 26

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

04/02/2024 | 16:58 | מאת: אורטל

שלום, צריכה לבצע חידוש טיפול שורש בעקבות דלקת חוזרת, כנראה פספוס תעלה. לטענת האונדודנטית כדאי לבצע חידוש במקום עקירה ושתל. השן כרגע עם כתר קבוע. מה הסיכונים? האם השן יכולה להישבר בעת הורדת הכתר? במידה ונשברת, האם הדבר אומר עקירה ושתל? במקרה של עקירה, כמה זמן לוקח תהליך השתל? תודה רבה !

אם הכתר מודבק בדבק קבוע הדרך הנכונה להוריד ללא נזק היא לנסר אותו ואז הוא יורד בקלילות.אם יש סיכוי לחדש אז זה עדיף על עקירה שתל וכתר.אם יוחלט על עקירה ממתינים לפחות ארבעה חודשים עד שאפשר לבצע שתל

04/02/2024 | 23:50 | מאת: אורטל

תודה על התשובה המפורטת. האונדודנטית טוענת שאפשר לחדש, אך בעת הסרת הכתר הקבוע שמודבק כעת יש סיכון כי השן הטבעית חלשה. האם זה נכון ויכול לקרות? במקרה של שתל - אם עושים עקירה, האם אפשר לקבל שן זמנית? אני לאחר יישור שיניים, האם יכולה להיות תזוזה במהלך תהליך השתל?

היות ואני לא מכיר את השן אני לא יכול לקבוע בודאות אם השן חלשה או לא. רופא מיומן יכול להוריד את הכתר לא בדפיקה עם פטישון אלא על ידי חיתוך ואז הסיכון נמוך. ניתן גם לעשות חור בשטח הלעיסה של הכתר ודרך החור לבצע את החידוש וזה מבלי להוריד את הכתר.ניתן ליצר תותבת זמנית (פליפר) שתשמש אחרי העקירה ואחרי ההשתלה.

05/02/2024 | 09:45 | מאת: אורטל

תודה ! במקרה של שתל ללא פליפר בכלל, האם תתכן תזוזת שיניים?

בדרך כלל לא

05/02/2024 | 10:38 | מאת: אורטל

תודה רבה על העזרה והתשובות המפורטות ד"ר!

רפואה שלמה

מנהל פורום רפואת שיניים