איך מונעים התדרדרות מצב השיניים?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

28/01/2024 | 11:02 | מאת: bn

בוקר טוב ד"ר נוימן! אחרי שנים של הזנחה ביצעתי טיפולים בכל השיניים שנזקקו לטיפול, כולל אצל מומחים (עקירות, שתל, סתימות, טיפולי שורש, כתרים, מבנים ואפילו ציפויים). במשך תקופה הכל היה שקט, ביצעתי בדיקות תקופתיות אצל רופא השיניים וטיפולים כל 4 חדשים אצל שיננית. בשנה האחרונה כל מספר חדשים יש שן בהתדרדרות: מסתימה לטיפול שורש, ועכשיו שן שמועמדת לעקירה. רופא השיניים לא יודע להגיד מה הסיבה להתדרדרות, כי גם לפי דבריו אני עושה את מה שצריך למען שמירה על בריאותם כנדרש. אציין שאין שום מחלה ברקע, ואני בריאה לגמרי. הרופא היחיד שאני מכירה זה רופא שינים... יש לך רעיון מה יכול להביא למצב הזה? אני חוששת , כי אני עדיין צעירה, וכבר מצב השיניים כל כך רעוע. מה ניתן עוד לעשות למען יציבות בריאות הפה?

אנחנו למעשה תוכנת מחשב מתוחכמת. ומי שיש לו בDNA שיניים חלשות, יתקשה לשמור עליהן. יש להשתדל להימנע משתיה ואכילה מתוקים. לאחר מזון כזה רצוי לשטוף את הפה במים. יש להשתמש במברשת שיניים רכה ובמשחת שיניים שמכילה פלואור. להימנע ממזון קשה. לשטוף לפני השינה עם מי פה שמכילים פלואור. שיננית את מקפידה יפה מאד. מעבר לזה אין לי קסמים בשרוול. יש לבדוק אם אין לך ריפלוקס של מיץ קיבה כשאת ישנה כי חומצת קיבה כשמגיעה לפה הורסת את השיניים

מנהל פורום רפואת שיניים