טיפול שורש משהו לא ברור

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

25/01/2024 | 16:33 | מאת: רביע

שלום רב, ב 12/1/2024 עשיתי טיפול שורש במרפאת שיניים, הרופא קדח בשן והוצא עששת, שם תרופה ושם סתימה זמנית, בביקור השני אמר לי עדיף שנשאיר את התרופה עוד שבוע ועשה לי ניקוי אבנית. הוא אמר שצריך לקטול את העצב ולשים עוד סתימה זמנית למרות שאין לי כאבים בכלל מאז, אז לא הבנתי האם דבר זה לא היה אמור להתבצע בטיפול הראשון שבו קדח בשן והוציא את העששת ושם תרופה וסתימה זמנית ? האם באמת כמו ששמעתי שהתרופה הזאת אמורה לקטול את העצב ? תודה.

אם העצב חי , יש רופאים שמעדיפים לשים בשלב ראשון חומר שממית את העצב, אם כי לא מוכרחים. בהחלט אפשר לבצע את הטיפול בלי להמית קודם את העצב

25/01/2024 | 16:48 | מאת: רביע

תודה דוקטור, אבל אם אין כאבים בכלל כבר 13 ימים סימן שהטיפול עבר בסדר נכון ? אז הבנתי מדבריך והמתת העצב היא לשים עליו חומר ולשים סתימה זמנית וזה עיקר התהליך.

אם הוא רק שם חומר להמית את העצב פלוס סתימה זמנית פרוש הדבר שלא סיימת את טיפול השורש ורוב העבודה עוד לפניך

מנהל פורום רפואת שיניים