כאב מהשן או מהסינוס?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

24/01/2024 | 23:47 | מאת: שירן

שלום, לפני חודשיים כאבי שיניים בטוחנות לסת עליונה. צילום שיניים תקין.הייתי חולה סינוסיטיס ויש לי נזלת אחורית כרונית.שן 26 בוצע שנה שעברה טיפול שורש וכתר. כאבים בשכיבה, לא יודעת אם זה מהשן או תופעות של הסינוסיטיס והנזלת. מה לעשות?

24/01/2024 | 23:50 | מאת: שירן

כרגע הכאבים יותר בצד שמאל, האם יתכן שהדלקת מהסינוס עוברת לשיניים? אני לא רוצה לטפל בשן לשווא .. אני אוכלת על השן רגיל ללא כאבים רק מדי פעם תחושת לחץ במגע בשן. תודה רבה !

ראשית לצלם את שן 26 כדי לראות שאין בעיה עם טיפול השורש. לבצע צילום נשך לראות שאין בעיה בשיניים עליונות אחרות. להתיעץ עם רופא המשפחה או עם א.א.ג לגבי תרופות להורדת גודש בסינוס כגון nussidex

25/01/2024 | 08:32 | מאת: שירן

תודה על התשובה ! בוצע צילום נשך, הכל תקין. לוקחת תרופות להורדת הגודש. שנה שעברה, אותו מקרה בדיוק ואז הכאבים חלפו. הכאב בטיפול שורש החל רק עם הופעת הצינון. האם דלקת בסינוס יכולה לעבור לשן? ואיזה צילום לבצע לשן 26? תודה :)

דלקת בסינוס לא עוברת לשן. צריך צילום פריאפיקלי של שן 26

25/01/2024 | 08:42 | מאת: שירן

תודה רבה ד"ר ! אם ישנה דלקת בשן, מדוע זה קורה לאחר שנה מהטיפול שורש? מה הסיכון בטיפול שורש חוזר?

לעיתים לא טיפלו בכל התעלות. לפעמים סדק בשורש.אין סיכון בטיפול שורש חוזר אך רצוי שיבוצע על ידי מומחה לטיפולי שורש

25/01/2024 | 09:11 | מאת: שירן

הבנתי, תודה ! האם יש צילום מיוחד לאיתור תעלות/סדק, או שפריאפיקלי מספיק?

מתחילים עם פריאפיקלי

25/01/2024 | 09:36 | מאת: שירן

מעריכה ! תודה על המענה ד"ר , אלך לבדוק. המשך יום נפלא :)

רפואה שלמה

25/01/2024 | 11:21 | מאת: שירן

תודה רבה על העזרה, לא מובן מאליו מעריכה מאוד :)

25/01/2024 | 14:44 | מאת: שירן

לאחר בדיקה, ישנה דלקת בשן. האם יש סיכון לעשות טיפול שורש חדש לאחר שנה? ואם כרגע יש לי כתר אונליי, האם ניתן לבצע אותו שוב? ומה הם שלבי הטיפול? הרי צריך להוריד את הכתר הקיים ואז להישאר ללא?

יש להוריד את הכתר. לבצע חידוש טיפול שורש רק אצל מומחה לטיפולי שורש שעובד עם מיקרוסקופ. לאחר מכן כתר זמני כדי לראות שהכל נרגע. אחרי מספר חודשים של שקט לבצע כתר חדש כזה או אחר

25/01/2024 | 15:17 | מאת: שירן

כתר זמני מבצעים באותו טיפול שורש? או שנשארים ללא כתר מספר ימים?

25/01/2024 | 15:18 | מאת: שירן

האם גם טיפול שורש חוזר יכול להכשל?

כל הליך רפואי יכול להיכשל. החוכמה היא להקטין סיכונים. לכן לעשות את החידוש אצל המומחה. ואחרי כמה ימים כתר זמני אצל הרופא הרגיל

25/01/2024 | 15:33 | מאת: שירן

תודה !!

מנהל פורום רפואת שיניים